Klart: Affane till IFK Göteborg

avMartin Tolén

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Sportbladets avslöjande är bekräftat.

Amin Affane lämnar AIK för IFK Göteborg.

– Att få komma hem till Göteborg och att få spela med IFK är enormt stort och förenat med stor respekt från min sida, säger Affane till klubbens hemsida.

Sportbladets avslöjande under måndagen.

Under vintern har IFK Göteborg visat intresse för AIK-mittfältaren Amin Affane.

Parterna har dock stått en bit ifrån varandra då IFK Göteborg velat ha 23-åringen gratis, enligt AIK:s sportchef Björn Wesström.

– Det är inte seriöst. De vill gärna ha honom men inte betala något. Det är inte logiskt att en etablerad spelare med kontrakt ska gå gratis inom allsvenskan, sa Wesström till GT nyligen.

– Jag vill inte ge mig in i något ordbråk med Björn Wesström, men det var lite konstigt uttalande att han sa så. Björn och jag hade inte ens pratat med varandra om Affane, svarade IFK Göteborgs sportchef Mats Gren i Sportbladet några dagar senare.

”Förenat med stor respekt”

Men precis som Sportbladet kunde avslöja för ett par dagar sedan så är affären nu löst.

IFK Göteborg köper loss mittfältaren som har skrivit på för tre och ett halvt år.

Därmed återvänder mittfältaren hem till västkusten efter att ha lämnat Lärje-Angered för Chelsea 2010.

– Klart jag skaffat mig en stor erfarenhet efter alla år ute i Europa. Det blev faktiskt tio år. Framförallt lärde jag mig att leva som en fotbollsspelare med allt vad det innebär på och utanför planen. Att få komma hem till Göteborg och att få spela med IFK är enormt stort och förenat med stor respekt från min sida, säger Affane till IFK Göteborgs hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM