Norlings kritik mot egna AIK-stjärnan

”Gäller att få upp honom i form”

avAndreas Käck, Michael Wagner

BORÅS/STOCKHOLM. AIK blev nollat för första gången den här säsongen.

Då riktade Rikard Norling kritik mot stjärnanfallaren Henok Goitom.

– Han har trampat vatten ett tag nu, säger tränaren i C More.

– Alla har rätt till sin åsikt. Det gäller för mig att vara bättre i nästa match, säger anfallaren.

Det är Hammarby och AIK som har imponerat allra mest i inledningen av säsongen. På lördagen tog Bajen sin sjätte seger på de första sju första matcherna genom att slå Gif Sundsvall med 4-3.

Därmed lade man över pressen på AIK.

En seger borta mot Elfsborg krävdes för att ta över serieledningen. Men det blev inga mål på Borås Arena.

Foto: BILDBYRÅN

Drama i slutet

AIK-tränaren Rikard Norling bytte in prestigevärvningen Tarik Elyounoussi (tillbaka från skada), Ahmed Yasin och Denni Avdić – men det hjälpte föga.

Närmast att spräcka nollan var först Kristoffer Olsson som avlossade ett farligt skott i slutminuterna, sedan ex-AIK:aren Stefan Ishizaki vars skott på tilläggstid träffade stolpen.

– Det var surt att den inte gick in, säger Izhisaki.

– Jag tror inte AIK haft det så här tungt mot något lag tidigare under den här säsongen. Det är cred till oss, men det hade varit jäkligt skönt med tre poäng, säger Elfsborgsmittfältaren.

”Trampat vatten”

Matchen slutade 0-0 och AIK lämnade allsvenskan mållöst för första gången 2018.

Efteråt dömde experten Alexander Axén ut AIK-anfallaren Nicolás Stefanelli (tvåmålsskytt mot Sirius senast) som ”direkt svag”.

Då svarade Rikard Norling med att förflytta kritiken – mot Henok Goitom.

– Jag tycker Nicolas är helt okej, hade han följt upp det här med att göra två mål till hade det varit fantastiskt, absolut. Men Henok har trampat vatten ett tag nu och det tror jag inte underlättar för Nicolas. Det gäller att vi får upp Henok i form igen, för då gör han sina medspelare bra, säger Norling i C More.

En stund senare ger Henok Goitom, 33, som varit mållös i de fyra senaste matcherna sin tränaren delvis rätt:

– Nu får jag vila åtta dagar. Jag har inte känt mig helt hundra procent de senaste tre, fyra matcherna, men vi har haft så mycket skador att det inte varit läge att gå av. Det har inte med fysiken att göra utan andra saker som man inte vill avslöja heller.

Skadebekymmer?

– Det vill jag inte utveckla. Alla läser ju Aftonbladet... Åtta dagar är vad jag behöver för att bli 100-procentig igen. 

AIK möter Östersund hemma nästa måndag innan storderbyt mot Hammarby ytterligare sex dagar senare.

Hur reagerar du på att Norling efteråt tycker att du ”har trampat vatten ett tag”?

– Jag säger inget om det, alla har sin åsikt. Det gäller för mig att göra det bättre i nästa match. Fokusera och tänka på att komma redo mot Östersund. Efter det kan jag och vi börja tänka på Hammarby.

”Inte funnits tid att vila”

Har han rätt?

– De senaste matcherna har jag trampat vatten. Men det har inte funnits så mycket tid att vila. Det gäller att göra det så bra som möjligt den här perioden när vi har ett tajt matchschema. Nu får jag tid att ladda om så att jag kan vara lika bra som jag var mot Djurgården. 

Vad saknade ni som lag mot Elfsborg?

– Det handlade om sistapassningen som ska leda fram till en målchans. Killarna var väldigt besvikna i omklädningsrummet och det ser jag som en bra tecken. Elfsborg borta är en svår match.

– Vi sa ju att vi vill utmana om SM-guldet på riktigt och vi vet att våren ofta har varit vårt problem. Då måste vi orka oss ta igenom den här tuffa perioden, säger Henok Goitom.

Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM