Piken mot Zlatan – i allra första intervjun

”Börjar låta som honom ... borde inte göra det”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Joey Barton, 35, har lagt skorna på hyllan.

På måndagen höll han sin första presskonferens som tränare för Fleetwood Town.

Då kastade han in en pik – mot Zlatan Ibrahimovic.

Joey Barton och Zlatan Ibrahimovic har en historia.

När den engelske Premier League-profilen spelade i Marseille säsongen 2012/13 stötte han på den reslige svensken i PSG – och stod för ett uppmärksammat ”näshån”.

– Zlatan kallade mig en engelsk medelmåtta, så jag svarade: ”Ja, jag är engelsman, men du har en enorm näsa”, och så gjorde jag gesten där jag visade hans stora näsa, sa Barton då.

Nu pikar han svensken igen.

”Börjar låta som Zlatan”

Under sin allra första presskonferens som tränare för League One-laget Fleetwood Town kom frågan om ”tränaren Joey Barton kommer finnas kvar på sociala medier”, varpå 35-åringen började prata om sig själv i tredje person.

– Jag tror definitivt att han i så fall måste förändra sig, jämfört med hur han har varit på sociala medier förut, säger Barton innan han kommer på sig själv.

– Jag gillar inte att prata om mig själv i tredje person. Jag börjar låta lite som Zlatan nu … vilket jag verkligen inte borde göra.

”Hade inte valt samma linje”

Barton har varit en flitig användare av sociala medier genom sina år som professionell fotbollsspelare. Inte sällan har det mynnat ut i rubriker av negativ klang.

– Jag var en av de första stora spelarna som började använda det. Jag hade nog inte valt samma linje i dag, med tanke på hur det landskapet (sociala medier) har förändrats, säger Barton, och tillägger att han förmodligen inte kommer använda Twitter som kommunikationsverktyg som tränare.

Jobbet för Fleetwood Town är Joey Bartons första tränarjobb. Han avslutade nyligen karriären efter att ha varit avstängd från all form av fotboll i 18 månader för att ha brutit mot sportens bettingregler.

1 av 3
Barton och Zlatan när de möttes i Ligue 1.
Zlatan Ibrahimovic – klubb för klubb 00:40
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM