Brassestjärnan riskerar fängelsestraff – har gått under jorden

Foto: TT

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Den gamle brasilianska fotbollsspelaren Marcelinho Paraíba är försvunnen.

43-åringen riskerar ett fängelsestraff i hemlandet och har nu gått under jorden.

Domaren Cláudio Pinto Lopes har satt en arresteringsorder på spelaren då han inte har betalat underhållsbidrag för sin nioåriga son.

Han har spelat i storklubbar såsom São Paulo, Hertha Berlin och Wolfsburg samt gjort fem landskamper för Brasilien.

Den i dag 43-åriga fotbollsspelaren Marcelinho Paraíba har hamnat i inhemska tidningars fokus då han riskerar att hamna i fängelse.

Spelaren – som fortfarande är aktiv i brasilianska Serie D-klubben Treze – har inte betalat det underhållningsbidrag för sin nioåriga son som han är skyldig att göra. Därför är han numera efterlyst i hemlandet – problemet är bara att han är spårlöst försvunnen.

– Jag har sagt till honom att det finns två sätt att lösa detta; antingen betalar han underhållet eller så drar han sig tillbaka och väntar på klarare besked. Han verkar ha gjort det senare, säger Trezes försvarsadvokat Afonso Vilar till Jornal de Paraíba.

Har hänt förut

Vilar pratade senast med Marcelinho förra fredagen, då arresteringsorden offentliggjordes. Efter beskedet har spelaren helt enkelt slutat att kontakta klubbens försvarsadvokat, och gått under jorden.

– Jag har redan skickat en protest mot beslutet, för vi upplever att hans skuld är under bearbetning och därför fortfarande kan betalas. Min protest har fortfarande inte tagits i beaktande av domstolen, säger Afonso Vilar.

Han jobbar nu för att Marcelinho ska slippa att avtjäna ett fängelsestraff, vilket kan bli svårt. Spelaren har tidigare hamnat i klammeri med rättssystemet på grund av liknande händelser. Han har gjort sig känd under sin fotbollskarriär för att vara en ”strulpelle”.

Skytteligorna 2017-18 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga