Tung smäll för Blåvitt - Djurgården vann tredje raka seriematchen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

STOCKHOLM/GÖTEBORG Första bortavinsten sen premiärmatchen.

Djurgården besegrade IFK Göteborg med 3–1.

– Vi straffar dem hårt. Vi tar hand om deras misstag väldigt bra, säger Kerim Mrabti till C More.

– Vi börjar slarva. Tappar boll i olyckliga lägen och då framställs vi som det naiva Göteborg, säger IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.

Djurgården tog sin första bortavinst sedan den allsvenskan premiären mot Östersunds FK den 1 april. Dif vann mot IFK Göteborg med 3–1 på Gamla Ullevi.

Kerim Mrabti gav Djurgården en smakstart med 1–0 efter tre minuter. I den 22:e minuten utökade Felix Beijmo ledningen till 2–0 när han sköt in bollen i öppet mål efter en omställning.

Foto: BILDBYRÅN

Hysén målskytt

3–0 kom efter ett fint anfall. Jonathan Ring var sist på bollen i det anfallet, han rundade målvakten Pontus Dahlberg och satte lagets tredje mål. En tung kväll för Dahlberg, som gjorde sin sista hemmamatch med Blåvitt inför flytten till Watford i Premier League.

– Supportrarna är alltid suveräna, jag unnar dem och Pontus ett ännu värdigare avslut. Pontus är värd så mycket mer än så, så klart man är ledsen, säger IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.

Tobias Hysén hoppade in i halvtid. Han gav Blåvitt hopp när han nickade in 1–3 från nära håll med kvarten kvar. Men närmare än så kom aldrig hemmalaget. Det blev IFK Göteborgs tredje raka match utan vinst.

– Jag tycker inte vi gör en jättebra match. Vi straffar dem hårt. Vi tar hand om deras misstag väldigt bra. Vi är väldigt effektiva i dag, vi förtjänar tre poäng i dag, säger Mrabti.

Tränaren Özcan Melkemichel var nöjd. Han tillägnar segern till sin faster.

– Vi känner oss väldigt trygga i boxen och jag tyckte grabbarna gjorde det bra. Vi blev lite låga ibland men det kändes också tryggt. Stark seger. Jag har varit med om en tuff begravning idag, min faster begravdes. Då var det väldigt mycket sorg och nu är det väldigt mycket glädje. Därför vill jag tillägna den här segern till henne, säger han.

Femma i allsvenskan

Djurgården är på femteplats i allsvenskan efter kvällens tre poäng. IFK Göteborg är på tionde plats.

– Tung förlust, så klart. Vi får inte den matchbilden vi vill ha. Det är tungt när Djurgården får göra 1–0 och 2–0 på det här sättet, säger Poya Asbaghi till C More.

– Två av målen tappar vi boll. Det är den risken vi tar när vi försöker spela vårt spel. När det inte funkar framstår vi som naiva.

Det återstår en match vardera för båda lagen inför sommaruppehållet. Blåvitt ska möta Gif Sundsvall på bortaplan, medan Djurgården gästar Sirius i Uppsala. Båda matcherna är på söndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.