Blundern: Gick ut med Liverpool som vinnare – veckor innan finalen

Uefas misstag: ”Pinsamt”

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Hoppsan, Uefa.

På sin hemsida publicerade det Europeiska fotbollsförbundet en bild av Liverpool som Champions League-vinnare – tre veckor innan finalen spelas.

En enorm blunder”, skriver The Sun.

Liverpool är klart för final i Champions League.

Premier League-klubben vann en rafflande semifinal mot Roma och den 26 maj väntar den regerande mästaren Real Madrid i titelmatchen på Olympiastadion i Kiev.

Men redan nu har Liverpool utsetts till vinnare.

”Känner sig kränkta”

Och Uefa letar förmodligen efter den stora skämskudden.

På fredagen råkade nämligen det Europeiska fotbollsförbundet publicera en bild på sin officiella hemsida med Liverpool som Champions League-mästare.

Foto: Uefa

Bilden var ett montage av flera spelare från båda lagen, däribland Reals Cristiano Ronaldo och Liverpools Mohamed Salah, tillsammans med texten ”Liverpool vinnare säsongen 2017/18” och med Liverpool-loggan i förgrunden.

Bilden publicerades på både den engelska och spanska versionen av sajten och hann väcka många reaktioner innan den togs bort.

En enorm blunder”, skriver The Sun.

Pinsamt”, skriver Daily Mail.

Kan hända att Madrid-supportrarna känner sig lite kränkta”, skriver AS.

”Inte första gången”

Amerikanska ESPN passade på att skämta om händelsen.

Uefa har felaktigt utsett Liverpool till mästare. Lite hårt mot Real. Var de verkligen så slätstrukna i semifinalen mot Bayern München? Synd att vi inte får någon final i år, vi hade verkligen sett fram emot det”, skriver sportkanalen.

Samtidigt kan flera medier inte låta bli att dra paralleller till den påstått riggade lottningen mellan Liverpool och Roma, där Romas säsongskortsinnehavare fick ett mejl om semifinalmötet i-n-n-a-n lagen hade lottats.

Otroligt nog är det inte första gången som Liverpool är involverat i en CL-skandal”, skriver The Sun och syftar på ovanstående lottning.

De har vunnit herrarnas Champions League på 2010-talet 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM