”Jimmy Durmaz har alltid varit där”

Ex-landslagsstjärnan gjorde sin bästa match i AIK

Publicerad 2023-08-06

KALMAR. AIK fick bara med sig en poäng från Kalmar.

Men Jimmy Durmaz gjorde nog sin bästa match i AIK-tröjan.

– Jag har förtjänat att starta lite fler matcher, säger han till Sportbladet.

Följ ämnen

AIK-spelarna var besvikna efter att, trots underläge i paus, bara fått 1–1 borta mot Kalmar.

Det var ju de svartgula som tryckte på för 2–1 i regnet och radade upp hörnor och målchanser.

– Jag tycker att vi dominerade totalt från start. De fick ett turligt ledningsmål när vi hade vår bästa period i första halvlek. Sedan gjorde vi 1–1 men tyvärr gjorde vi inte 2–1 på alla våra chanser. Det är det jag är besviken på: vi måste konvertera våra chanser till mål på ett bättre sätt. Då hade vi vunnit den här matchen med 3–1 eller 4–1. Men Kalmar borta är en av de tuffaste matcherna i allsvenskan just nu, säger Jimmy Durmaz.

AIK har, under nye tränaren Henning Berg, börjat klättringen upp från bottenträsket med bara en förlust på de sex senaste och totalt elva poäng på de här matcherna.

Sett till det ni presterat på sistone så kan väl inte AIK åka ur?

– Allt kan hända i fotboll. Gör vi det vi gör, som i de senaste matcherna, ser jag inte att vi kan åka ur. Men vi kan inte slappna av bara för det. Vi måste fortsätta trumma på och lägga ner det jobb vi gör på träningarna och börja vinna fler matcher än vi gör nu.

Jimmy Durmaz under matchen med Kalmar FF.

”Jag ska inte leva på ett namn”

Den förre landslagsstjärnan var en av matchens bästa spelare efter att han börjat skina ordentligt på mittfältet efter 20–25 minuter.

Börjar vi se den riktiga Jimmy Durmaz nu i AIK-tröjan nu?

– Ha! Jimmy Durmaz har alltid varit där. Nu har jag fått spela...igen. Jag börjar komma in i det mer och mer. Det har varit en hackig säsong för mig där jag fått spela och sedan inte spela och sedan spela igen. Då tar det lite tid. Jag är här för AIK och inget annat. Jag vet vad jag kan prestera när jag väl får förtroendet att göra det jag vill göra. Det såg man lite på planen i dag, säger 34-åringen.

Var det här din bästa match i AIK-tröjan?

– Det kan det mycket väl ha varit. Jag låter alla andra bedöma mina insatser. Jag vet själv vad jag kan. Jag vet att jag är en bra spelare bara jag får spela. Sedan får alla andra tycka vad de vill om mig.

Har det känts orättvist någon gång under säsongen?

– Klart jag alltid har velat starta. Jag har förtjänat att starta lite fler matcher. Men det är så fotbollen fungerar. Jag har aldrig hängt med huvudet utan hela tiden visat att jag fortfarande vill spela. Jag ska inte leva på ett namn här utan bevisa att jag är en bra spelare.

Har det blivit skillnad för dig efter tränarbytet?

– Jag hade det bra med ”Brännan” i slutet av hans sejour här. Vi kom väldigt bra överens, ”Brännan” och jag. Nu får jag spela lite mer och då blirdet självklart lite bättre.

Har din roll på planen förändrats på något sätt?

– Nej, det är i princip samma roll. Så fort jag är ute på planen spelar jag mitt spel, säger Durmaz.