Sågar polisen efter beskedet

Kyle Walker slipper straff efter skandalvideon

Polisutredningen mot Kyle Walker är nedlagd.

Trots att han blottade sig och fångades på video.

– Det är en besvikelse, säger Women's Aids vd Farah Nazeer till The Sun.

För ett par veckor sedan hamnade Kyle Walker, som våren 2020 ertappades med att ha ordnat en ”sexfest” med prostituerade, i nytt blåsväder.

Videoövervakning från en bar visade hur Manchester Citys högerback blottade sitt kön, kysste och tafsade på en kvinna som inte var hans fru och dansade intimt med två olika kvinnor.

Kyle Walkers blottande blev föremål för en polisutredning, men efter ett förhör med Walker har polisen meddelat att ärendet är avslutat.

”Accepterar våld”

Det har lett till att välgörenhetsorganisationen Women's Aid nu kritiserar polisen.

– Det är en besvikelse att se oanständig exponering, en form av våld mot kvinnor, ignoreras och avfärdas, säger organisationens vd Farah Nazeer till The Sun.

– Det kan leda och leder till mycket allvarligare brott. Det kan vi se i Wayne Couzens-rättegången, säger hon vidare och syftar på mannen som var dömd för att ha blottat sig och sedan kidnappade och mördade den 33-åriga Sarah Everard i London.

Farah Nazeer säger att kvinnor kan drabbas av långvariga trauman efter att ha blivit utsatta för en blottare. Att blottaren kommer undan kan också leda till att beteendet förvärras.

– Den rådande kulturen där man accepterar våld mot kvinnor och flickor måste upphöra. Kvinnors liv är beroende av det, säger hon.

Uttagen i landslaget

Trots skandalen är Kyle Walker uttagen till Englands kommande EM-kvalmatcher mot Italien och Ukraina.

– Det är en komplicerad situation. Jag har pratat länge med honom, säger Englands förbundskapten Gareth Southgate på en presskonferens.

– Han är tillbaka och spelar med sin klubb och det finns inga avgörande bevis som gör att man ska peta honom just nu. Så jag tror att jag ska vara väldigt försiktig med att vara moralisk domare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.