Gianni Infantino omvald som Fifas president

Under Fifas kongress i Kigali i Rwanda skulle en president koras.

Sittande presidenten Gianni Infantino ställde upp för omval, utan motkandidat, och blir kvar i fyra år till.

– Alla dem som älskar mig, jag vet att det är många, och till de som hatar mig, jag vet att det är några få – jag älskar er alla, säger Infantino under kongressen.

Gianni Infantino, 52, har varit Fifa-president sedan 2016. I dag står det klart att det blir fyra år till på tronen som den mäktigaste mannen i fotbollsvärlden.

Det Svenska fotbollförbundet har tidigare gått ut med att man inte stödjer Gianni Infantino som president.

Men i avsaknad av motståndare, plus Infantinos stöd från mindre nationer, samt stödet från flera länder i bland annat Mellanöstern, Asien och Afrika, blev det inget rysarval.

Schweizaren Gianni Infantino har hamnat i en hel del kontroverser under sin tid som president.

Att VM spelades i Qatar, plus Infantinos udda tal i samband med starten av mästerskapet är ett par av de saker han har ifrågasatts för.

Infantinos tidigare vänskap med Rysslands president Vladimir Putin och Fifas bristfälliga satsning på damfotboll är ett par till.

”Det är en stor ära och ett otroligt privilegium att bli omvald som Fifa-president. Jag tackar alla medlemsförbund för att ni litar på mig. Ni kan lita på mitt engagemang när vi fortsätter att jobba hårt på att ena världen genom fotboll”, skriver Infantino i sina sociala medier.

Gianni Infantino omvald till Fifa-president
Gianni Infantino omvald till Fifa-president
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN