Marocko slog Belgien efter Courtois tavla

Skrällarna fortsätter avlösa varandra i VM.

Stjärnspäckade Belgien förlorade i dag mot Marocko efter en tavla av Thibaut Courtois.

– Det är en groda, skriver Sky Sports Laura Hunter.

Grupp F i fotbolls-VM: Alla förutsättningar – så går lagen vidare

Vi har redan fått se flera stora skrällar i VM där Saudiarabien har besegrat Argentina och Japan har slagit Tyskland. Och på söndagen stod Marocko för nästa när man vann med 2–0 mot Belgien.

Även om den kanske inte är på samma nivå som de tidigare så hade nog de flesta räknat med att stjärnspäckade Belgien med Kevin De Buryne, Eden Hazard och Thibaut Courtois skulle vinna.

PLUS: Wernbloom: Så här är VM-stjärnorna på planen

Men Belgien som gjorde en blekpremiär (vinst 1–0 mot Kanada) hade det på nytt tufft och efter 73 minuter skulle inhopparen Abdelhamid Sabiri sänka stornationen när han från snäv vinkel drog in en frispark rakt i mål, ett skott som inte såg helt otagbart ut för Thibaut Courtois.

”Det är en groda”

– Courtois kommer vara rasande när han ser det igen. Det är en groda, skriver Sky Sports Laura Hunter.

– Han kommer inte vara glad över den, skriver förre engelske landslagsmittfältaren Jermaine Jenas, numera expert på BBC.

Med tio minuter kvar så bytte Belgien in Romelu Lukaku som dragits med skadeproblem en längre tid. Men inte ens han kunde rädda landet och i stället kunde nästa inhoppare i Zakaria Aboukhlal punktera matchen till 2–0 inför tiotusentals marockaner.

Efter segern så gick spelarna ärevarv runt arenan och tackade alla fansen.

– Ett dåligt resultat, säger Belgiens förbundskapten Roberto Martinez.

I den sista gruppspelsmatchen möter Belgien Kroatien. För Marocko väntar Kanada.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.