Officiellt: Moyes tar över West Ham

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

I går fick Slaven Bilić sparken av West Ham och rykten placerade genast David Moyes som hans ersättare.

Nu är det klart.

På sin hemsida meddelar West Ham att Moyes tar över klubben.

Efter blott två segrar på säsongens elva Premier League-matcher fick Slaven Bilić sparken av West Ham i går.

– Jag är ledsen och besviken, men inte på klubben. Det finns inget agg. Med tiden är jag säker på att jag kommer att vara nöjd med mitt jobb här, sa kroaten i samband med sitt avsked.

I samma stund som Bilić fick gå sades nästa manager redan ligga på agendan, nämligen David Moyes. Mindre än ett dygn senare bekräftar West Ham anställningen av just Moyes.

”Behöver någon med erfarenhet”

” Jag vill välkomna David till West Ham United.”, inleder ägaren och delordföranden David Sullivan klubbens meddelande på hemsidan.

”Detta är en unik situation för David Gold (klubbens andra ordförande) och för mig. Det är första gången på nästan åtta år i West Ham som vi har anställt en ny manager under en pågående säsong.”

Anledningen till att just Moyes fått jobbet ska enligt Sullivan vara hans erfarenhet.

”Vi behöver någon med erfarenhet, med kunskap om Premier League och spelarna i den. Och vi tror att David är den rätta personen för att vända på saker och ting och få ut det bästa av spelarna i klubben. Han är högt ansedd och respekterad inom sporten och han kommer att införa fräscha idéer, organisation och entusiasm.”

”Bevisat att han har fantastiska kvalitéer”

54-årige Moyes har en lång karriär som tränare bakom sig. Framför allt är det via en elvaårig sejour i Everton som hans CV stärks. Därifrån gick skotten vidare till Manchester United för att ersätta Sir Alex Ferguson, sparkades efter mindre än en säsong och har sedan dess gått samma öde till mötes i både Real Sociedad och Sunderland.

Enligt Sullivan är det dock tiden i Everton som är det centrala.

”Med Everton bevisade han att han har fantastiska kvalitéer och vi känner att West Ham är en klubb som kommer att ge David en plattform för att visa de kvalitéerna igen”

Moyes kommer att träffa sin nya spelargrupp för första gången under morgonen och leder laget när West Ham ställs mot Watford i Premier League efter landslagsuppehållet.

ARTIKELN HANDLAR OM