Fifa svarar Asllani efter kritiken

Foto: TT
FOTBOLL

Landslagsstjärnan Kosovare Asllani har kritiserat Fifa för att lägga lika mycket pengar på The Best-galan som på hela damfotbollen.

Nu har det internationella fotbollsförbundet svarat på hennes twitterinlägg.

”Budgeten för galan är lägre än föregående år”, går bland annat att läsa i svaret.

"Så Fifa öronmärkte 4,5 miljoner dollar för The Best-galan. Budgeten för att utveckla den globala damfotbollen (i 209 länder)? 5,1 miljoner dollar", skrev Asllani på Twitter och syftade på en skev budgetfördelning av Fifa.

När Sportbladet nådde landslagsstjärnan i går var det en besviken Asllani som utvecklade sina tankegångar.

– Åh, jag tycker för mycket om det. Jag tycker det är en katastrof. De snackar mycket om jämlikhet, men det är bara ord och ingen handling. Det är för jävligt. Det är inte rätt människor på rätt positioner, sa Asllani då.

Fått svar av förbundet på Twitter

Nu har det internationella fotbollsförbundet svarat 28-åringen. I en tweet skriver Fifas mediaavdelning att det stämmer att budgeten för galan är cirka 4,5 miljoner, men att det är mindre pengar än tidigare år.

Dessutom hävdar förbundet att de 5,1 miljoner som formellt läggs på damfotboll egentligen är mer.

”Den siffra som förekommer i rapporterna utgör bara en liten del i det jobb som Fifa lägger ned på damfotboll. Den summa som finns tillgiven damfotbollen är mycket högre än så och inkluderar satsningar på stora turneringar, utbildning av domare och tränare”, går bland annat att läsa i svaret som publicerades på Twtter.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Kosovare Asllani har kritiserat Fifa för hur pengarna inom fotbollen fördelas.
Så spelas VM-kvalet 00:39
ARTIKELN HANDLAR OM

Fifa