”Får be om ursäkt om det påverkade”

”Absolut inte i nivå med herrlandslagets – men bättre än 250 kronor”

Foto: Anna T rnhuvud / ANNA T RNHUVUD AFTONBLADET 85705

avEmelie Fredriksson

FOTBOLL

MALMÖ. Damlandslagets nya avtal stod klart samma dag som flera av spelarna gick in i Champions League-spel.

En distraktion?

– Jag tycker att det har pratats mycket om att det stört någras prestation, samtidigt som jag känner att det pratet har stört min uppladdning, säger landslagsmålvakten Zecira Musovic.

Damlandslaget och Svenska Fotbollförbundet har haft utdragna förhandlingar om ett nytt avtal.

Efter hot om bojkott av Fotbollsgalan blev det nya avtalet klart under onsdagen.

Spelarna är nöjda med de nya förutsättningarna men kan inte gå in på vad det innebär. Hedvig Lindahl menar att de nu har skaffat sig bra förutsättningar att vinna medaljer även i framtiden och att de kan hänga med i utvecklingen.

Kosovare Asllani var också positiv.

– Av vad jag har förstått är det ändå ett helt okej avtal. Absolut inte i nivå med herrlandslagets – men ändå bättre än de 250 kronorna per dygn vi fått i ersättning tidigare, säger hon till TT.

Målvakten Zecira Musovic är inne på samma spår.

FC Rosengårdspelaren har följt de senaste dagarnas rapportering i frågan och fastnat vid att det pratats en del om ett annat landslag.

”Pratats mycket”

– Jag tycker att det har pratats mycket om att det stört någras prestation, samtidigt som jag känner att det pratet har stört min uppladdning. Men jag har försökt att inte fokusera på det allt för mycket, jag har låtit de som har hand om det sköta sitt.

21-åringen har dock inte sett förutsättningarna som något avgörande för hennes del i landslaget. Hon är stolt att vara med oavsett.

– Men för en hel del spelare blir de här förutsättningarna avgörande. De jag är väldigt nöjda för. Jag är stolt och tacksam att vi har spelare i spetsen som drar kampen även om de faktiskt inte ens beröras av detta kommande år, säger Musovic.

Caroline Seger var minst sagt missnöjd efter förlusten i Champions League och lämnade arenan utan att prata med någon, men en annan som varit drivande i processen är Hedvig Lindahl.

”Händer saker i världen hela tiden”

Att det från förbundshåll pratats om att herrarna störts samtidigt som de gått in i en Champions League-vecka har inte riktigt kommit åt henne, menar hon.

– Det finns väl anledningar till att de känner så. Idag när vi fick avtalet var jag tvungen säga saker på vår matchdag, men det handlar bara om att skifta fokus. Det verkar som att herrarna klarade av det om de nu blev påverkade. Och det är inte kul om de blev påverkade, då får vi be om ursäkt för det. Samtidigt så styr man inte när sånt här läcker. Det kom ut då och de händer saker i världen hela tiden som man som spelare måste hantera och fokusera om från. Det verkar de ha gjort och jag är jätteglad att de tog sig till VM. Skitglad rent ut sagt, säger Lindahl.