Uppgifter: Förre Ajax-stjärnan kan ta över efter Richt

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Lars Richt har aviserat att han snart lämnar rollen som landslagschef.

Enligt Expressen är förre Ajax-stjärnan Stefan Pettersson högaktuell att ta över efter Richt.

– Vi kan naturligtvis inte kommentera några namn, säger landslagets presschef Niklas Bodell till tidningen.

Sedan 1992 har Lars Richt varit en del av det svenska landslaget, och i 19 år har han haft rollen som landslagschef.

Men efter Sveriges VM-kvalmatch mot Nederländerna förra veckan skrev Expressen att 62-årige Richt förbereder sig för ett liv utanför fotbollen och att han snart kommer att lämna sitt uppdrag.

– Jag börjar närma mig den åldern då man kan gå i pension. Jag har själv funderat på att det kan vara dags för någon annan att ta över. Men först hoppas jag att jag får vara med om ett till VM, sa Richt när Sportbladet fick tag på honom.

”Bjärred” och Schwarz intresserade

Det Svenska fotbollförbundet skickade ut en intern ansökan i början av månaden, och både Patrik ”Bjärred” Andersson och Stefan Schwarz har visat intresse att ta över efter Richt.

Att det blir just en före detta spelare som blir ny landslagschef är kanske ingen högoddsare, och i dag skriver Expressen att förre IFK Göteborg- och Ajax-spelaren Stefan Pettersson är högaktuell för jobbet.

– Vi kan naturligtvis inte kommentera några namn. När något är klart kommer vi att kommunicera det. Men vi kan konstatera att det har varit väldigt många sökande och att det är ett attraktivt jobb, säger landslagets presschef Niklas Bodell till Expressen.

Tar över hösten 2018

Stefan Pettersson har de senaste åren arbetat som spelaragent och har bland annat haft förre förbundskaptenen och tidigare Djurgårdsspelaren Emil Bergström i sitt stall.

Den nye landslagschefen kommer gå vid sidan av Lasse Richt och sedan ta över helt hösten 2018.

Landslaget under Janne Andersson 00:24