”Leipzig kan inte låsa in Forsberg”

Foto: TT
Leibzig vill erbjuda en träningsmatch mot Sundsvall
FOTBOLL

Gif Sundsvall jublar över Leipzigs erbjudande.

Samtidigt räknar de med att Emil Forsberg lämnar klubben.

– Leipzig kan ju inte låsa in en spelare som Forsberg. Då får de nog svårt att rekrytera i framtiden, säger ordförande Johan Nikula.

Foto: Jens Meyer / TT / NTB Scanpix
Emil Forsberg

Gif Sundsvall kämpar för att överleva. Föreningen meddelade tidigare i veckan att de måste låna fem miljoner kronor för att klara ekonomin. Som säkerhet vill Giffarna använda de framtida intäkterna (utbildningsbidrag) som klubben får om/när Emil Forsberg säljs av tyska RB Leipzig.

”Chartra ett plan”

Tyskarna vägrar dock sälja Forsberg, men erbjuder nu sig att hjälpa Gif Sundsvall på ett annat vis. Sportchefen Ralf Rangnick vill arrangera en träningsmatch mot Giffarna – och skänka alla intäkter till Forsbergs moderklubb.

– Vi skulle kunna chartra ett plan och flyga dit. Sundsvall skulle naturligtvis få behålla alla pengar, säger Rangnick till Bild.

”Väldigt tacksamma”

När Sportbladet når Gif Sundsvalls ordförande Johan Nikula är han själaglad över erbjudandet.

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

– Jag vill betona att vi inte har fått något formellt erbjudande. Men vi är förstås väldigt tacksamma. Det är vi absolut. Och nu när de kastat ut det här till medierna så är det ju upp till oss att höra av sig, säger Nikula.

”Då får se svårt att rekrytera”

I början på nästa vecka kommer han ringa till Leipzig.

– Jag kontaktar de på måndag. Det är ju frestande. Dels moroten med pengar som vi verkligen behöver, men också en väldigt rolig grej för alla fotbollsfans i Sundsvall.

Samtidigt förklarar ju Leipzig att de inte vill sälja Forsberg – något som ni räknar med kommer hända. Hur ser du på det?

– Det är svårt att kommentera. Men som den dagliga gången är nu i fotbollsvärlden, hur den fungerar, så vill så klart alla spelare – särskilt de viktiga – se hur långt de kan gå. Leipzig kan ju inte låsa in en spelare som Forsberg. Då får de nog svårt att rekrytera i framtiden.

Guldjakt i allsvenskan – återstående matcherna 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM