Halmstad brände chansen efter brandlarmet

Foto: TT
FOTBOLL

HALMSTAD. Halmstad var en man mer, ställningen 1–1 och Kalmar i brygga.

Då gick brandlarmet – och sedan brände HBK chanserna.

– Det där jävla larmet ställde till det för oss, säger lagkaptenen Jesper Westerberg.

Halmstad med nytt spelsystem (3–5–2) och nya spelare i startelvan inledde piggt i sistachansenmatchen mot Kalmar FF.

Men formstarka Kalmar var effektivare. Papa Diouf nickade fint in 1–0 (18) på inlägg från Emin Nouri innan Kalmars högerback blev frilägesutvisad åtta minuter senare.

Det dröjde länge innan hemmalaget fick till det där trycket mot Kalmarmålet med en spelare mer på planen.

En man mer blev fel

– Det passade inte vår matchplan att bli en man mer. Vi ville utnyttja ytan bakom Kalmar. Nu föll Kalmar långt ner och då fick vi inte full utdelning med våra snabba spelare, säger HBK:s Jesper Westerberg.

Hemmalaget, i desperat trepoängsbehov under kvalstrecket, hade två stolpträffar halvvägs in i den andra halvleken innan till slut planens bäste, Gabriel Gudmundsson placerade in 1–1 i 72:a minuten.

HBK ökade trycket och för första gången såg Kalmar FF med en man mindre ut att vara riktigt illa ute.

Då gick brandlarmet på Örjans Vall i 83:e minuten.

Publiken tvingades kort utrymma läktarna och spelarna samlades vid respektive avbytarbås.

”Gynnade oss”

– Jag behövde vila lite, det gynnade nog oss. Jag fick springa som fan och mattan var mjuk. Jag behövde exakt de minuterna, säger Kalmars Erton Fejzullahu som fick jaga ensam på topp efter Nouris röda kort.

Nanne Bergstrand:

– Det blev en form av time out. Vi hade ingen nackdel av det stoppet. Vi fick en chans att samla oss, säger Kalmartränaren innan han snabbt lägger till:

– ...men det var inte vi som orsakade det!

När matchen återupptogs efter närmare tio minuters uppehåll fick inte Halmstad tillbaka samma tryck mot Kalmarmålet men skapade ändå ett par vassa lägen.

Den allra bästa chansen hade inhopparen Kosuke Kinoshita, men det svaga avslutet räddades av Lucas Hägg-Johansson.

”Jävla brandlarmet”

Halmstads lagkapten Jesper Westerberg suckade över en säsong där mycket gått snett och med ett brandlarm utlöst av något som brändes vid i ett av restaurangköken som grädde på moset.

– Vi hade dom i brygga och chanserna började dyka upp. Så kom det här jävla brandlarmet och ställde till det för oss, säger Westerberg och fortsätter:

– Vi fick ändå två chanser där vi kunde ha avgjort matchen. Gör man inte mål på såna lägen så vinner man inga matcher. 

1–1 innebar att Kalmar är tre poäng före J-Södra som ligger på kvalplatsen. Halmstad å sin sida har hela nio poäng upp till Jönköpingslaget som vann mot Sirius under onsdagskvällen.

– Så länge det teoretiskt sett går att lösa det får vi köra på. Om det inte skulle gå att lösa så får vi jobba stenhårt inför nästa säsong och få en bra ingång till den, säger Jesper Westerberg.

ARTIKELN HANDLAR OM