Otäck skada för Joakim Nilsson i Elfsborg

avMakoto Asahara, Per Bohman, Simon Bank

Elfsborgsbacken Joakim Nilsson fick en spark i huvudet av Mohammd Buya Turay.

Följden: hjärnskakning och brutet näsben.

Efter matchen var Buya Turay djupt nedslagen.

– Jag är så ledsen. Jag känner mig så dålig och har inget att säga, sa en knäckt djurgårdare.

Det var i den 32:a minuten, vid Djurgårdsledning med 1–0, som ett cykelsparksförsök från Mohamed Buya Turay träffade mitt i plytet på Elfsborgsbacken Joakim Nilsson.

Mittbacken föll ihop, blev liggandes och både domare och spelare från båda lagen gestikulerade vilt till sjukvårdspersonal att komma in på planen. Lagkamraten Simon Strand blev chockad, men agerade rådigt.

– Jag står 20 meter därifrån och ser att ingen gör något först. Han ligger bara där på marken. Så jag försöker få honom i framstupa sidoläge så snabbt som möjligt. Det var obehagliga minuter och han blödde kraftigt.

”Väldigt olyckligt”

Det räckte egentligen med att se Buya Turays reaktion för att förstå hur allvarligt smällen hade tagit.

Djurgårdsanfallaren såg förskräckt och tagen ut, med händerna för ansiktet, medan han såg den medicinska personalen ta hand om Nilsson.

– Det var fint att Buya visade att han brydde sig och att han blev ledsen. Jag stod bredvid honom och försökte lugna ner honom när Buya stod bredvid oss, säger Strand.

Efter tio minuters omhändertagande så satte sig Nilsson upp.

1 av 2

Både Buya Turay och Elfsborgstränaren Jimmy Thelin var direkt framme vid mittbacken för att kolla läget med honom.

Några ytterligare minuter senare kunde också en blodig Joakim Nilsson ställa sig upp och halta av planen med hjälp av två funktionärer.

– Fotbollen blir mindre viktig. När man ser att de trycker ner en slang i halsen på honom så tänker man inte på taktiken eller på att de är motståndare. Då vill man bara att det ska gå väl, sa Djurgårdens Erik Berg till C More efter matchen.

Hjärnskakning och näsfraktur

Enligt C More ska Elfsborgs medicinska koordinator, Lars Göthfelt ha meddelat att Nilsson hela tiden varit vid medvetande och andats.

Under den andra halvleken rapporterade också C More om att den preliminära diagnosen för backen: hjärnskakning samt ett brutet näsben.

Lugnande besked kom sedan på presskonferensen efter matchen.

– Han är vid gott mod och på sjukhuset, i trygga händer. Vi får återkomma med en rapport därifrån, säger Elfsborgstränaren Jimmy Thelin.

Efter matchen var Buya Turay nedslagen på gränsen till chockad. När han mötte pressen efter matchen fick han knappt fram ett ord och stod tyst en lång stund innan han uttalade sig kort.

– Jag har inget att säga. Jag känner mig dålig efter det som hände. Jag är så ledsen, sa anfallaren och lämnade arenan i ett bedrövat tillstånd.

Djurgården vann matchen med 2–0.

1 av 4 | Foto: Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM