Hammarbys kross – mosade Östersund

”Aldrig varit med om sån här dominans”

avAndreas Käck, Frida Fagerlund, Max Persson

Hammarby krossade Östersund med 4–0.

Efter matchen gick Muamer Tankovic till attack mot ÖFK.

– De var så naiva. Jag har inte varit med om så här stor dominans, säger han.

Livet leker för Bajen just nu.

Tisdagens hemmamatch mot Östersund blev en 90 minuter lång grönvit show – och den inleddes redan i den tredje minuten.

Östersunds Tom Pettersson skadade sig och med en man mer på banan kunde Jeppe Andersen sätta 1-0 till Hammarby.

– De där minuterna var som en bilkrasch för oss. Först skadan, sen målet direkt efteråt, säger ÖFK-tränaren Ian Burchnall.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

”Vår bästa halvlek”

Och värre skulle det bli.

I den 12:e minuten satte Vidar Örn Kjartansson 2-0 och i den 29:e ökade Nikola Djurdjic på till 3-0.

– Det här måste vara vår bästa halvlek den här säsongen. Vårt presspel är helt perfekt, vi stressar dem jättemycket. Helt perfekt, säger Jeppe Andersen.

Matchen slutade 4-0.

Stekhete Muamer Tankovic fastställde slutresultatet från straffpunken.

Efteråt var Bajen-anfallaren lyrisk:

– Jag har inte varit med om så här stor dominans någonsin, inte så länge jag har spelat i Hammarby. Vi kör över dem, på riktigt, hela matchen, 90 minuter. Total dominans – vi kör över dem. Men samtidigt; fan, vad naiva Östersund var. De skadade sig själva i den här matchen, de lärde sig inte sin läxa utan bara fortsatte, vilket var perfekt för oss. Vi satte hög press och vann bollen hela tiden så ja … deras fel, säger han.

Vad menar du med att de var naiva?

– Jag är en spelare som älskar att spela fotboll, som gillar när man bygger upp spelet från målvakten. Men Östersund gör det lite för ofta, vilket gynnade oss som vill spela med mycket press. Det var något som vi snackade om innan matchen, vilket säkert syntes, säger Tankovic och berättar att han är belåten med sin egen insats:

– Jag var involverad i väldigt mycket, det är så jag vill att det ska vara. Jag får mycket boll och i den positionen jag spelar i nu får jag chansen att utmana.

”Katastrof...”

Tom Pettersson var givetvis inte lika munter efter matchen.

– Katastrof så klart. Det finns ingenting positivt att ta med sig från en sån här match. Ingenting som fungerade, säger mittbacken.

– Jag tycker synd om supportrarna som tog sig ned och stod där.

Tankovic kallade er naiva, håller du med?

– Det har vi väl alltid varit, i så fall. Vi vill ju alltid spela upp bakifrån. Sen var det inte tillräckligt bra kvalitet och de fick full utdelning på sin press. Skulle vi ha börjat slå långt? Det kunde vi gjort. Men det är vi inte bra på.

Bojanic vadskadad

Segern gör att Hammarby går upp som tillfällig (?) tabelltvåa. Men det finns ändå smolk i glädjebägaren: Dels att Darijan Bojanic tvingades utgå skadad, dels att Simon Sandberg drog på sig rött kort efter en hämndaktion på Marco Weymans.

– Helt plötsligt fick jag jävligt ont i vaden, jag vet inte vad som hände riktigt. Jag vet inte om det hände i en duell eller inte men det gick inte att spela vidare. Det var bättre att en frisk spelare kom in, säger Bojanic och fortsätter:

– Jag tror att det kan vara en blödning. Jag har fortfarande svårt att sträcka ut benet ordentligt.

ARTIKELN HANDLAR OM