Herrlandslaget i fotboll

Quaison skadad - kan missa EM-kvalet

Av: 

Linn Nordström

FOTBOLL

MAINZ. Här är Janne Anderssons mardrömsbilder.

Med bara två veckor kvar till nästa EM-kvalsamling går succéspelaren Robin Quaison på kryckor.

– Det känns som att varje gång det är landslagssamling så blir jag skadad innan, säger anfallaren när Sportbladet träffar honom i Mainz.

När Sverige inledde EM-kvalet mot Rumänien och Norge i mars fick Robin Quaison, 25, chansen från start i båda matcherna och tackade för förtroendet med ett mål i vardera. 

Men när Sportbladet är på plats i Mainz för att prata om succén kommer Robin Quaison på kryckor direkt från en läkarundersökning i Belgien.

– Jag fick en smäll på foten för någon vecka sedan. Jag trodde det skulle bli bättre men på sista träningen innan derbyt mot Frankfurt fick jag riktigt ont och efter isbadet kunde jag inte röra foten.

Vad tänkte du då?

– Vad är det som händer, jag kan inte röra foten. Röntgen sa inte exakt vad det var och sen åkte jag till Belgien för att få en andra uppfattning och nu har jag fått ett program och en behandlingen som vi ska köra på i några dagar och sen får vi se hur kroppen och foten reagerar, säger Quaison.

Landslagets lagkaptenen Andreas Granqvist meddelade igår att han är osäker på spel i de två stundande EM-kvalmatcherna mot Malta (7/6) och Spanien (10/6). Nu får alltså Janne Andersson skriva upp ytterligare en av sina nyckelspelare på listan över skadade.

– Jag vet varje gång jag sätter på mig fotbollsskorna att det finns en skaderisk men det är irriterande när det känns som att saker rullar och så blir jag skadad. Samtidigt så måste jag vara positiv och tänka på att det inte hände inför förra samlingen, för då hade jag inte kunnat prestera och göra det jag gjorde då.

När måste du ge besked till Janne om du är aktuell för samlingen tror du?

– Jag tänker inte på det ännu. Det bästa hade varit om jag hade kunnat ge besked dagen innan match men jag förstår att Janne inte tycker det.

Vi får se hur det blir, jag håller mig lugn och till vår plan så länge, säger Quaison.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Quaison: ”Du får inte fucka upp det här nu”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Robin Quaison

Janne Andersson

EM-kval i fotboll