Forsbergs fina gest – köper halsdukar

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Gif Sundsvall har det knapert med ekonomin.

Då kliver förre Sundsvallsspelaren Emil Forsberg in – och köper halsdukar.

Landslagsspelaren har köpt halsdukar från klubben till ett värde av 60 000 kronor.

Att allsvenska Gif Sundsvall har tidigare haft problem med ekonomin. Under fredagen presenterade klubben siffror som bekräftade att de i högsta grad har det även nu. Klubben väntas gå 7,4 miljoner back under 2019 enligt Sundsvalls tidning. Detta inräknat fem miljoner i budgeterade spelarförsäljningar.

I ett försök att rädda ekonomin har klubben släppt unika halsdukar, som supportrar som vill stötta Gif Sundsvall kan köpa för 600 kronor styck.

Emil Forsberg? Han har köpt hundra stycken.

Leipzigstjärnan, som tidigare spelade för Giffarna, meddelade via kommentarsfältet på klubbens instagraminlägg att han vill köpa halsdukar till ett värde av 60 000 kronor.

– Det värmer ett Gif-hjärta att se Emil göra det här. Han är den största stjärnan som vi fått fram någonsin och det är väldigt fint att han bryr sig om sin moderklubb på det här sätt. Vi vet hur stort hjärta han har för Gif Sundsvall och det här är ett bevis på det. Jag blir faktiskt rörd över det här. Att Emil går ut officiellt och backar oss på det här sättet är jätteviktigt, säger klubbchefen Henrik Lindgren till TV4:s Fotbollskanalen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.