28 500 fotbollsfans dök upp för julsång

Bäst i stan – då slogs rekordet

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Vad gör man i östra delarna av Berlin dagen före dopparedagen?

Hejar man på Union Berlin tar man sig till arenan och sjunger julsånger.

I år dök 28 500 supportrar upp till traditionen.

I december 2003 kom signaturen ”EisernTorsten” med en uppmaning till Union Berlin-supportrar på ett gammalt internet-forum. Han ville fira in julen tillsammans med likasinnade och föreslog fotbollslagets arena som samlingsplats.

Det har växt en aning sedan dess…

Nytt rekord

I år vallfärdade 28 500 personer till Alten Försterei. Det är ett nytt rekord för arenan som ”bara” rymmer 22 012 vid fotbollsmatcher och 27 000 vid konserter.

Tyska nyhetsbyrån RND rapporterar att trycket var så stort att evenemanget fick senareläggas med en kvart så att alla skulle hinna in.

Bäst i stan’

Väl inne stämde man upp i kör till låtar som ”Guten Abend, schön Abend”, ”O du fröhliche” och ”Sind die Lichter angezündet”. Även ett par fotbollsramsor hanns med och allra högst lät det när ramsan ”Der Stadtmeister” (”Stadsmästaren”) sjöngs. Detta eftersom man nyligen besegrade stadsrivalen Hertha Berlin med 1-0 och i nuläget ligger före i tabellen.

En som kan tillskrivas en stor del av den äran är lagets ende svensk: Sebastian Andersson. Anfallaren har nämligen gjort 8 av lagets totalt 20 ligamål den här säsongen.

Foto: AP
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.