Bards raseri mot Zlatan och statyn

”Pengakåt – flytta den bara...”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan-statyn i Malmö är en vattendelare.

Nu lanserar medieprofilen Alexander Bard en kontroversiell lösning.

”Bara flytta den groteska statyn till Stockholm”, skriver han på Twitter.

Trots avspärrningar och extra säkerhetsåtgärder fortsätter attackerna mot Zlatan Ibrahimovics staty i Malmö. I söndags vandaliserades den för tredje gången på kort tid då en hittills okänd gärningsperson sågade av statyns näsa.

Skadegörelserna har skett sedan det tillkännagavs att Malmö FF-fostrade Zlatan köper in sig i företaget AEG Sweden, som i sin tur äger 47 procent av Stockholmsklubben Hammarby.

”Är pengakåt”

I ett ilsket utspel på Twitter går musik- och medieprofilen Alexander Bard till rasande attack mot statyn som föremål och valet att låta den stå kvar i Malmö.

”Eftersom Zlatan Ibrahimovic är pengakåt (den sista individualisten på jorden), bara flytta den groteska statyn från principfasta Malmö till smutsiga Stockholm så blir allt bra och alla blir glada”, skriver Bard i sin tweet, som publicerades på självaste julafton.

Kostat över 20 000

Häromdagen rapporterade P4 Malmöhus att bevakningen av Zlatan-statyn kostat Malmö stad 21 000 kronor, och att kostnaden väntas öka inom kort då vaktbolagen skickar ut sina nya fakturor.

Zlatan själv har inte uttalat sig om attackerna mot statyn, mer än att han sagt att han ”inte sett dem”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.