Avslöjar: Han ersätter Boustedt

Tommy Boustedts ersättare är hittad.

Johan Stark, 47, blir ny generalsekreterare för Svenska ishockeyförbundet, vilket Sportbladet avslöjade.

– En jättemäktig roll. Jag är extremt motiverad, säger Stark.

Tommy Boustedt tvingades lämna rollen som generalsekreterare i Svenska ishockeyförbundet under våren efter flera uppmärksammade händelser.

Förbundet har sedan dess varit på jakt efter en ersättare och precis som Sportbladet avslöjade landade valet på Johan Stark.

47-åringen lämnar därmed jobbet som generalsekreterare i Svenska basketbollförbundet efter drygt 2,5 år. Innan dess var han klubbdirektör i Brynäs i tre år.

”Var lite jobbigt faktiskt”

– Just i dag känns det tudelat då jag informerat min nuvarande personal. Det var lite jobbigt faktiskt. Jag kan inte låta bli att känna mig som en svikare också på något sätt, samtidigt som jag är otroligt stolt och glad för min egen skull. Mycket känslor helt enkelt.

Att hans företrädare Tommy Boustedt lämnar efter en väldigt turbulens inom förbundet är inget han själv haft med sig in i rekryteringsprocessen.

Och rubrikerna är inget som avskräckt Stark som hoppas kunna tillföra ett schysst ledarskap.

– Nej, jag kan inte säga att det bekymrar mig överhuvudtaget. Det blir lätt så svart eller vitt. När det är människor du jobbar med är det alltid en viss friktion och dynamik, det behöver det också vara för det ska bli en framåtrotation. Jag känner mig extremt trygg i var jag står i mitt ledarskap. Men behöver det sorteras ut frågor som hänger i luften så kommer jag göra det.

”Möjlighet att bli allas idrott”

Har du någon hockeydröm som du vill förverkliga som generalsekreterare?

– Det jag tar med mig sedan tiden i Brynäs är att jag ser att hockeyn har en enorm möjlighet om man tittar på att bli allas idrott, att bli relevant för en större klick människor. Jag har heller inte varit blind för diskussionerna runt damhockeyn och så vidare. Det finns enorma möjligheter att bredda stammen i hockeyn. Sedan vet jag att hockeyn är väldigt långt fram i utvecklingsfrågor, där är jag nyfiken på att se hur de arbetat. Men det är klart inkluderingen och hela den delen måste hockeyn såklart också vara med på. Det handlar om att vara relevant i framtiden också. Men det bär jag med mig som naturligt.

Stark tillträder sin roll som generalsekreterare i höst.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.