Knuffade domaren – stängs av i ett halvår

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Han knuffade domaren två gånger och fick rött kort.

Nu straffas Gelson Martins ytterligare – portugisiske stjärnan blir avstängd i sex månader.

Fransk fotbolls disciplinkommitté har gett Gelson Martins en av tidernas längsta avstängningar i fotboll. Monacos ytter knuffade domare Mikael Lesage två gånger efter att han visat ut Martins lagkamrat Tiemoue Bakayoko vid 1–3-förlusten i Ligue 1 mot Nimes.

Då fick även Martins rött kort, men avstängningen stannar alltså inte vid en match, utan sex månader.

”Klubben fördömer spelarens oacceptabla beteende, men längden på avstängningen är överdriven”, skriver Monaco i ett uttalande på sin hemsida.

Beslutet om 24-åringens avstängning kom nu, men räknas från och med sjätte februari, veckan efter incidenten. Detta gör att han inte får spela fotboll i Frankrike mer den här säsongen, utan blir tillgänglig för Ligue 1-klubben först i augusti nästa säsong.

Martins hade på 21 ligamatcher gjort fyra mål för Monaco som ligger sjua i Ligue 1. Hittills har han representerat Portugal i 21 landskamper, men lär, i och med avstängningen, få det svårt att bli uttagen till EM i sommar.

Martins avstängning är den åttonde längsta sedan 1970, Joey Bartons 18 månader långa avstängning för brott mot spelregler – betting – är det hårdaste straffet för en spelare.

▪▪▪

Målvakten Kieran O’Hara, utlånad från Manchester United till League One-laget Burton, stängs av i sex matcher för att ha bitit en motståndare i mötet med Peterborough. 23-åringen måste även betala 2 500 pund, motsvarande 30 000 kronor, i böter.

1 av 2 | Foto: Viasat
Gelson Martins knuffar domaren i matchen mot Nimes. För tilltaget straffas Gelson med sex månaders avstängning.
Publicerad:

LÄS VIDARE