Allsvenskan i fotboll

Ny tuff smäll för ”Peking” – förlust igen och dubbla skador

Av: 

Michael Wagner

Christoffer Nyman åkte på en rejäl smäll.

Foto: Bildbyrån

FOTBOLL

ALBUFEIRA. Bara ett spelmål på tre matcher, nytt nederlag, och dubbla skador.

Efter IFK Norrköpings 1–2-förlust mot Vålerengen tvingades Maic Sema lämna arenan i ambulans med svåra smärtor.

– Förmodligen har han dragit axeln ur led, säger assisterande tränaren Stefan Hellberg.

Efter 2–1-segern borta mot Sarpsborg i försäsongsmatchandet har det gått tyngre för IFK Norrköping.

Med 0–2 mot Bröndby och seger via straffar efter 0–0 vid full tid mot FC Köpenhamn var den allsvenska fjolårsfemman mållöst under ordinarie tid inför avslutnings- och placeringsmatchen mot Vålerengen i Atlantic Cup.

Stjärnor på bänken

Peking startade utan skadade Alexander Fransson, som såg matchen från läktaren, och med målvakten Isak Pettersson, Simon Thern och nyförvärvet Jonathan Levi på bänken.

Det märktes på planen. Norska tabelltian dominerade stundtals under den första halvleken med ett klart större bollinnehav. 1–0 för det norska laget kom logiskt efter 22 minuters spel genom Aron Donnum .

Efter 39 minuters spel blev dessutom Christoffer Nyman sittande i gräset efter en smäll. Anfallsstjärnan haltade av kraftigt bandagerad runt vänster knä och kunde inte spela vidare.

Olyckorna fortsatte för Peking direkt i början av den andra halvleken. Inhoppade Manasse Kusu drällde utanför eget straffområde och allsvenske bekantingen Ousmane Camara (AFC Eskilstuna tidigare) placerade in 2–0 lågt och hårt för Vålerengen.

Bara för att understryka vad det här var för kväll för Norrköping så tvingades även Maic Sema kliva av skadad med rejäl smärta från axeln efter en närkamp.

I 78:e minuten snyggade Carl Björk till förlustsiffrorna till 1–2 med ett fint individuellt nummer och blev på nytt målskytt (gjorde mål mot Sarpsborg också). Men det sminkade inte över att IFK Norrköping just nu har stora problem.

Lämnade i ambulans

Bara några minuter efter slutsignalen leddes Maic Sema ut till en väntande ambulans med blåljusen på.

– Uppfattningen var att axeln var ur led men att vi inte fick dra den rätt. Det gick i alla fall inte att dra den rätt, säger assisterande tränaren Stefan Hellberg.

Jens Gustafsson lämnade arenan, Estadio da Nora, snabbt och de fem utsända svenska reportrarna på plats i Algarve kunde inte ställa några frågor till IFK Norrköpings tränare direkt efter matchen.

Sportbladet nådde Gustafsson senare per telefon. Han tonade ner krisrubrikerna runt sitt lag men medgav:

– Det var ingen bra prestation mot Vålerengen men det var inte heller oväntat. Vi ställde ett lag på benen som har ganska liten erfarenhet av att spela i det här tempot och mot den typen av fysik, säger Norrköpingstränaren.

– Av olika anledningar saknar vi flera spelare som ska vara bärande för oss. Vår största utmaning blir att få dem i form så fort som möjligt. Samtidigt har vi i stället investerat i mycket och värdefull speltid för våra unga spelare.

”Ingen oro för 2020”

– Att vi tappat många bra spelare de senaste åren är den verklighet vi lever i. Det ger enskilda år när vi blir mer ojämna men som helhet blir vi bättre över tid. Det finns ingen oro för IFK Norrköping 2020 på grund av enskilda matcher på det här lägret.

Norrköpingstränaren försvann snabbt på ett möte med ordföranden Peter Hunt och scouten Stig Torbjörnsen efter matchen.

Nyförvärv på väg in?

– Det är den typen av möten vi har hela tiden för att diskutera hur vi ska utveckla laget, säger Jens Gustafsson. Jag är väldigt nöjd över att vi fick in Jonathan Levi.

Om skadorna säger Jens Gustafsson:

– Jag har ingen uppdatering på Maic Sema. Smällen för Totte Nyman tror jag inte ska hålla honom borta någon längre tid.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Maic Sema tvingades åka iväg i ambulans.

Foto: Michael Wagner
Publisert:

LÄS VIDARE

”Det kändes som jag var döende”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Christoffer Nyman

IFK Norrköping

Simon Thern

Alexander Fransson

Sead Haksabanovic

Isak Pettersson