Nye AIK-spelaren: ”Det har varit tufft”

Michel om guldstriden, Malmö FF och hans position på planen

Från Syrianska till Eskisehirspor till AFC Eskilstuna och nu svenska mästarna.

Nu är Felix Michel klar för AIK och utstrålar självförtroende.

– Jag har väntat på det här och nu ska vi äntligen spela fotboll, säger 25-åringen.

”Satan vad varmt det är. Det är tufft att träna när vädret är så här, men annars tycker jag att det är skönt.”

Orden tillhör AIK:s senaste nyförvärv Felix Michel. Det är närmare 30 grader varmt när AIK precis tränat klart.

– Det känns jättebra. Hela processen har gått riktigt fort sen mitt första samtal med Rikard (Norling) och Björn (Wesström). I ärlighetens namn har jag inte hunnit landa än.

Oklar position

Mittbacken kommer till AIK mitt i en brinnande guldstrid – samtidigt ska laget försöka ta sig så långt det går i Champions League.

– Det har varit min första dag och min första träning så jag har inte hunnit tänka på det än. Men jag vet att vi har ett par väldigt tuffa matcher framför oss – och jag tycker det är kul. Jag ser fram emot det.

25-åringen är egentligen mittback. Men i AFC fick han spela som defensiv mittfältare. Rikard Norling säger att han inte har bestämt sig än men han ser honom som ”potentiell” i båda positionerna.

– Jag kan tänka mig använda honom i försvarsledet och i en mittfältsposition längre fram i planen. Jag vill vara försiktig med att ge Felix en fast position redan nu, säger Norling.

– Jag skulle säga så här: jag har spelat som en mittfältare i AFC och det är den färska positionen, men om Rikard säger att han vill spela mig på båda positionerna så håller jag med honom, säger Felix Michel med ett leende.

”Kan bli en otrolig match”

Efter att slagit igenom med Syrianska flyttade 25-åringen till Turkiet och Eskisehirspor 2016. Men tiden där blev tuffare än vad han hade förväntat sig. Totalt blev tolv matcher. 2018 skrev han på för AFC Eskilstuna.

– Min tid i Turkiet var båda och. Runt klubben var det väldigt professionellt. Men jag åkte på ett par tuffa skador och fick inte spela lika mycket som jag hade önskat. Det var därför jag åkte tillbaka till Sverige trots att jag hade ett år kvar på kontraktet, säger Michel och fortsätter:

– Största anledningen var att jag vill hitta tillbaka till glädjen i fotbollen. Därför kom jag tillbaka till AFC. Det är ju därför man gör det här – för att man tycker att det är kul. I AFC var det jättebra. Vi hade en jättebra försäsong sen åkte jag på en skada och laget åkte på ett par tuffa förluster. Men jag och grabbarna kom väldigt bra överens.

Nu är Felix Michel en AIK-spelare – och har siktet inställt på framgångar.

– Det är en självklarhet att vinna SM-guld. Sen ska vi försöka gå så långt som möjligt i Champions League. Jag tycker att vi och Malmö FF är jämna lag. Det kan bli en otrolig match senare under hösten och vi är redo, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.