Guldfavoritens tränare söker jobb

Publicerad 2020-06-26

Timmar före damallsvenska premiären.

Då söker guldtippade Göteborgs tränare Mats Gren nytt jobb i Abu Dhabi.

På sociala nätverket Linkedin skrev Mats Gren under torsdagen till Abu Dhabi-klubben Al Jaziras sportchef Mads Davidsen.

”Hej Mads. Jag skulle ha stort intresse av att komma till Al Jazira som tränare. Kan jag skicka mina handlingar till dig på mail?”, skriver Mats Gren.

– Det var kanske dumt att skriva det på Linkedin. Jag kanske skulle skrivit det i ett privat meddelande. Det var ingenting. Jag trivs jättebra här i Göteborg, säger han till Göteborgs-Posten.

Davidsen tackade för intresset, men svarade att klubben inte letar efter en tränare för tillfället.

Mats Gren.

”Inte tillräckligt bra CV”

– Det är klart som sjutton att man hela tiden, som jag gjorde nu, slänger ut något sådant där för att ens namn ska cirkulera lite. Men som jag sa: mitt cv är inte tillräckligt bra för att få någon bra klubb just nu, säger Gren till GT.

Gren, som är ny tränare i guldtippade Göteborg och delar ansvaret med Jörgen Ericson, har förklarat händelsen för sin ordförande.

– Det var en grej mellan honom och en kompis. Vi får passa oss lite med sociala medier, det är inte riktigt som det var med faxen, säger Göteborgs ordförande Peter Bronsman till Sportbladet.

Hur har det här påverkat ert förtroende för Mats Gren?

– Ingenting, jag har pratat med honom och han sade att det var en kul grej. Förtroende är A och O. Antingen litar man på någon eller så gör man det inte. Det går inte att lita på någon till 90 procent.

Göteborg möter Kristianstad på söndag i premiären av damallsvenskan som Sportbladet sänder.

Sportbladet har sökt Mats Gren.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.