Premier League

”Han kunde väl åtminstone ha burit en kostym...”

avFrida Fagerlund

LONDON. Fredrik Ljungbergs klädval (!) sågas och Ed Woodward medger att ett långt projekt väntar innan Manchester United kan tävla med de bästa.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

HELGENS SNACKIS

Det blev ett blygsamt kryss för Arsenal borta mot Norwich, Fredrik Ljungbergs första match som huvudansvarig. Ett resultat som förstås inte var helt till belåtenhet för Londonklubben. Den gamle storspelaren Paul Scholes var inte nådig när han skulle betygsätta Shkodran Mustafis insats: ”Det är inte förvånande att han får bära skulden, troligtvis för båda målen”, säger experten och tillägger att mittbacken: ”Bara låter folk vandra rakt förbi honom”.

Scholes hade också en del att säga om Fredrik Ljungbergs outfit dagen till ära – en träningsoverall. ”Man hade trott att han skulle bära en kostym för att visa lite stolthet, att han fick jobbet. För mig är det så man gör... Skjorta och slips för att visa lite disciplin”, säger han och avslutar med att klargöra att han inte tror att Ljungberg är rätt man för jobbet.

HELGENS TRÄNARRYKTE

Vem är då rätt man att träna Arsenal? Brendan Rodgers, möjligen? Tack vare Kelechi Iheanachos sena segermål mot Everton ligger Leicester nu på en stabil andraplats i tabellen.

På presskonferensen efter matchen avslöjade tränaren att det finns en utköpsklausul i hans kontrakt. ”Det finns det förmodligen i de flesta managers kontrakt”, säger Rodgers. ”Allt är hypotetiskt, förstås. Men hela mitt fokus är på Leicester”.

Det kan med andra ord bli svårt för, låt säga Arsenal, att lösa honom.

HELGENS ÄRLIGASTE

En annan storklubb som har det jobbigt är Manchester United. Efter 2–2-mötet med Aston Villa är Ole Gunnar Solskjaers gäng nu 22 poäng efter Liverpool. Dessutom gör de sin sämsta säsong poängmässigt sedan 1988/89.

Ordföranden Ed Woodward erkänner att det krävs mycket innan United kan utmana de bästa igen. ”Det behövs en mångårig evolution av truppen”, säger Woodward till United We Stand. ”Det är svårt nog att få tre spelare i samma fönster. Att få in 6–7 stycken är extremt svårt om man vill ha riktig talang. Väljer du att försöka kräma ur max av alla spelare trots att de inte är bra nog, och inte förlänger deras kontrakt, riskerar du att förgöras”.

Låter hoppfullt inför januari...

HELGENS SKADEUPPDATERING

Att Chelsea behöver Tammy Abraham blev tydligt i helgen. Olivier Giroud imponerade inte märkbart i striker-positionen i derbyt (0–1) och nu hoppas förstås fansen att Abraham ska vara tillbaka till mötet med Aston Villa. Efter mötet med West Ham passerade han den mixade zonen och nickade lite kort (med ett leende) när The Athletics reporter frågade om han är redo till helgen. Engelsmannen har gjort 11 mål på 20 matcher för Chelsea den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM