Flera ändringar i Sveriges premiärelva efter genrepet

RENNES. Peter Gerhardsson har sin startelva till premiären mot Chile klar.

Enligt Sportbladets uppgifter blir det en fyrbackslinje och flera ändringar jämfört med genrepet mot Sydkorea.

En av dem som ser ut att får starta är Fridolina Rolfö, som är tillbaka i fullt slag efter ett bakslag under lägret i Båstad.

I går genomförde det svenska landslaget en till stora delar stängd träning, den sista före VM-premiären.

Ett par timmar efter det mötte förbundskapten Peter Gerhardsson media och när han fick en fråga om startelvan mot Chile konstaterade han snabbt:

– Den är klar och vi kommer att meddela den ikväll (till spelarna, red anm). Sen har vi en samling också imorgon om det skulle hända någonting och om vi behöver korrigera någonting. Vi känner oss väl förberedda.

Ändrar om rejält

Enligt vad Sportbladet erfar ser det ut att bli flera ändringar jämfört med genrepet mot Sydkorea. Nilla Fischer kliver in i backlinjen igen, Caroline Seger som är fri från sina ryggproblem är tillbaka på mittfältet och till vänster på mittfältet tar Fridolina Rolfö, enligt Sportbladets uppgifter, plats.

Just kantspelet har flera spelare lyft som en nyckel under veckan i franska Rennes.

Fridolina Rolfö är en spelare som är stark en mot en. Säsongen i Bayern München har präglats av en period med skador, men också av starka framträdanden.

Under inledningen av landslagets läger i Båstad led Tysklandsproffset av en muskulär trötthet och en individuell plan lades upp in mot VM.

Känner sig redo

Häromdagen berättade Fridolina Rolfö att hon var redo för spel.

– Nu känns det otroligt bra och har inga tvivel på att det ska gå, sa hon.

Många spelare pekar på möjligheterna att komma loss på kanterna mot Chile. Det borde passa dig?

– Absolut. Det ser jag som en fördel. Jag hoppas kunna slå min motståndare och skapa därifrån och jag hoppas att vi hittar de ytorna i vårt anfallsspel, att vi kommer runt på kanterna och hota därifrån, säger hon.

Fridolina Rolfö har spelat många matcher tidigare tillsammans med vänsterbacken Magdalena Eriksson, vilket är en fördel. Sverige har tidigare varierat mellan en trebackslinje och fyrbackslinje, men sett till träningarna i Rennes blir det fyra i försvarslinjen mot Chile.

Matchen mot Chile spelas klockan 18.00 i Rennes i Frankrike.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.