Man Citys chock: Är utslaget ur CL

Dubbla VAR-mål och jättemiss av Sterling

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Manchester City är ute ur Champions League.

Återigen tog det stopp i kvartsfinal.

– Same old story, suckar Kevin De Bruyne.

Pep Guardiolas Manchester City fick en mardrömsstart på kvartsfinalen mot Lyon då Maxwel Cornet satte 1–0 efter 24 minuter. Att det var just Cornet som gjorde målet var däremot inte särskilt överraskande. 23-åringen har nämligen en sanslös förmåga att näta mot just Man City. När lagen spelade i samma grupp i fjol gjorde han tre av Lyons fyra mål mot ”The Citizens”. Och i kväll hände det alltså igen.

Hans 1–0-mål godkändes först efter VAR-granskning sedan videodomarna gjort bedömningen att det inte var offside i upprinnelsen till målet.

I den 69:e minuten kvitterade Kevin De Bruyne och då trodde nog de flesta att City skulle klara av att ta sig vidare. Men icke. I den 79:e satte inbytte Moussa Dembele 2–1 till Lyon. Även det målet godkändes först efter VAR-granskning.

– Jag vill inte prata om domarna, för jag vill inte att det ska framstå som att jag klagar eller försöker hitta ursäkter, säger Citys tränare Pep Guardiola.

Brände jätteläge

Raheem Sterling fick sedan en jättechans att kvittera. Han hade helt öppet mål från nära avstånd men lyckades otroligt nog skjuta över. Och i sekvensen efteråt kontrade Moussa Dembele in slutresultatet 3–1 till Lyon.

– Ingen skugga ska falla över Raheem, han har varit fenomenal den här säsongen. Men hade han satt det där läget hade det sett annorlunda ut. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna, men vi ger bort två enkla mål, konstaterar Kevin De Bruyne i tv-intervjun efteråt.

”Måste rannsaka”

Det här är tredje gången i rad som City åker ut redan i kvartsfinal.

– Det känns som ”same old story”, ärligt talat. Varje år går vi in med inställningen att vi ska vinna, men vi har aldrig vunnit. Det här laget är grymt, det är det bästa jag någonsin spelat för, men nu måste vi rannsaka oss själva och se vad vi kan förbättra. City är ett lag som strävar efter att vara bäst och just nu är vi inte bäst, säger De Bruyne.

Lyon ställs mot Bayern München i semifinal. I den andra semin möts PSG och RB Leipzig.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.