”Tror han kan bli en världsstjärna”

Ekdals jättehyllning till Kulusevski

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Dejan Kulusevski, 20, har tagit Serie A med storm.

Albin Ekdal förväntar sig succé även i Juventus.

– Jag tror att vi har en framtida världsstjärna där, säger Ekdal.

10 mål och 9 assist på 36 matcher.

Svenske supertalangen Dejan Kulusevski var en av italiensk fotbolls mest omskrivne spelare förra säsongen och fick också utmärkelsen ”årets unga spelare”.

Albin Ekdal köper hajpen.

– Alla jag har pratat med är otroligt imponerade av honom. Inte bara för det han gör med boll utan även arbetsmoralen, säger Ekdal.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

”Klarar det galant”

Den 31-årige mittfältaren huserar just nu i Sampdoria, men har tidigare tillhört just Juventus, som Kulusevski nu anslutit till efter att ha köpts loss för närmare 400 miljoner.

– Han kommer till en jättestor klubb med en otrolig organisation. Man måste vara otroligt disciplinerad och göra sitt yttersta i precis varje moment för att lyckas där, och baserat på det jag sett av honom utanför planen är det en kille som kommer klara det galant, säger Ekdal.

”Förtjänar det”

Han intygar också att haussen kring Kulusevski är lika stor i Italien som i Sverige.

– När en ung spelare kommer fram så pass starkt som han gjort så skrivs det mycket. Klart att han har blivit otroligt omskriven. Nu kommer han bilda anfallstrio med (Paulo) Dybala och (Cristiano) Ronaldo, då blir man en het kille liksom. Så ja, det är mycket skriver och det förtjänar han, för han har varit otroligt duktig, säger Albin Ekdal.

En annan mittfältsveteran, 35-årige Sebastian Larsson, medger att han känner flåset i nacken från Blågults nya superlöften.

– Det är bara att titta på de yngre killarna som har varit med och gjort det fantastiskt i sina klubblag. Det är ingen tvekan om att de tar för sig och gör det bra, vilket gör att man får ligga i lite extra för att visa att man har här att göra. Alla som har med svensk fotboll att göra tror jag ser en ljus framtid, säger ”Seb”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.