Göteborg vinnare igen – efter två raka förluster

Det stannade på två raka förluster för topplaget Kopparbergs/Göteborg.

Hemma mot Eskilstuna fick man äntligen vinna igen.

– Det behövde vi, säger mittfältsstjärnan Julia Zigiotti Olme.

Efter två raka förluster är Kopparbergs/Göteborg tillbaka på vinnarspåret igen.

Matchbilden hemma mot Eskilstuna såg ut precis som senast mot Kristianstad (förlust 0–1). Stort bollinnehav och mängder av chanser.

Men med en boll på mållinjen och en missad straff av Natalia Kuikka i matchens inledning såg det först som förgjort ut för Göteborg att omsätta sina chanser i mål.

Nervositet som spelar in kanske?

– Personligen hade jag ingen sådan känsla. Jag vet vad vi kan, så det är bara att fortsätta göra det vi gör. Till slut kommer målen komma, säger Julia Zigiotti Olme.

Proppen ur för Göteborg

Och ja, till slut kom också målen.

Finskan Emma Koivisto ångade fram längs högerkanten – som vanligt – och chippade snyggt in 1–0.

Förlösande för hemmalaget som inte bara förlorat sina två senaste matcher, de gick också mållösa ur båda de förlusterna.

Efter målet var det som att någon knäppt med fingrarna och Göteborg såg helt plötsligt mer avslappnade ut.

– Ja, jag tycker vi har full kontroll på hela matchen. Vi hittar bra ytor och kommer till många bra målchanser, säger Zigiotti Olme.

Sätter press på Rosengård i toppen

Kuikka revanscherade sig och gjorde 2–0, innan lagets skyttedrottning Pauline Hammarlund gjorde 3–0, vilket också blev slutresultatet.

Laget går därmed upp på samma poäng som serieledande Rosengård, men med en match mer spelad.

För Göteborgarna är det nu fokus som gäller resterande del av serien, för att kunna ta tillbaka sin tappade serieledning.

– Vi kommer satsa på att göra det vi kan. Det hänger lite på vad de gör också, men vi försöker bara ta en match i taget och påverka det vi kan, säger Zigiotti Olme och lägger till:

– Sen får bara något lag se till att slå de.

För Eskilstuna är det här tredje raka förlusten, och laget är alltjämt kvar på sin nionde plats, fyra poäng ner till Uppsala på nedflyttningsplats.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.