Örgryte slår tillbaka mot uppgifterna: ”Helt felaktigt”

avMakoto Asahara

Foto: BILDBYRÅN

Göteborgsderbyt i superettan mellan Örgryte och Gais bröts innan andra halvlek knappt hunnit börja på grund av pyroteknik.

C More uppgav att en åskådare förts till sjukhus – något som senare slogs fast av polisen, men senare dementerades av Örgrytes säkerhetsansvarige.

– Det är helt felaktigt. Det är ingen som är förd till sjukhus, säger Örgrytes säkerhetsansvarige Björn Nilsson till Sportbladet.

En mållös första halvlek i superettanderbyt mellan Örgryte och Gais fick elva minuters tilläggstid efter ett längre uppehåll i spelet på grund av bengalbränning från supportrarna.

I halvtidspausen som följde var det dags att åter tända pyrotekniska pjäser hos båda klackarna – som från båda håll manifesterade både bildligt och ljudligt mot polisens villkorstrappa och hårdare aktioner vid samband med fotbollsmatcher.

Rökbildningen som följde innebar att den andra halvleken, som precis skulle inledas, fick avbrytas innan den knappt hunnit börja.

En åskådare ska enligt de första uppgifterna till SVT ha först till sjukhus, citat som sedan togs bort.

ÖIS dementerar

När Sportbladet under sen måndagskväll får kontakt med Örgrytes säkerhetsansvarige Björn Nilsson så dementerar han dessa uppgifter.

– Det är helt felaktigt. Det är ingen som är förd till sjukhus, säger Nilsson och fortsätter:

– I den 31:a minuten i första halvlek var det en person som kände lite andnöd av röken. Med hjälp av vår sjukvårdspersonal så återhämtade sig personen och såg hela matchen. En ambulans var där för en incident utanför arenan, men inte heller den personen åkte med ambulansen.

Polisen har dock uppgett att någon har förts iväg med ambulans?

– Vi som jobbat här på matchen med polis och ledningspersonal är helt överens om vad som har hänt, säger Nilsson.

Efterlängtad derbyseger

Efter att röken skingrat sig kunde den andra halvleken återupptas.

En halvlek som slutade med Örgrytejubel efter att Gustav Ludwigson satt matchens enda mål.

– Efter förra årets debacle är det så jävla skönt, säger målskytten till C More om derbysegern, den första på länge mot Gais för Örgryte.

1 av 5 | Foto: Adam Ihse/TT
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM

Örgryte

GAIS

Superettan