Segers svar efter lagkamratens utspel

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

NICE. Inför bronsmatchen berättade Hedvig Lindahl om sin tidigare rivalitet med Caroline Seger.

Nu svarar lagkaptenen på utspelet.

– Hur Hedvig väljer sina ord är väl... Hedvig, skulle jag säga, kommenterar Caroline Seger.

Bronsmatchen mot England blir Caroline Segers 200:e landskamp, det blir också hennes sista VM-match.

Hon har inte bestämt sig för att sluta i landslaget, ett OS väntar nästa år, men kommande VM känns avlägset.

– Det känns i hela kroppen. Det kan man aldrig veta, men det är fyra år till nästa. Just nu känns fyra år väldigt långt borta. Sen har man väl en känsla i sig själv att det är slut med VM. I alla fall för min del, säger Caroline Seger.

Inför matchen har spelarna i landslaget fått frågor om hur de ser på sin lagkapten.

Lindahl om relationen

Det var på en sådan fråga två dagar före bronsmatchen som målvakten Hedvig Lindahl beskrev den speciella relationen, en slags maktkamp, mellan lagkamraterna.

– Vi är lite som två partier i opposition. Har varit i alla fall. Nu har vi haft koalitionsregering de sista fem åren, sa Hedvig Lindahl och fortsatte:

– Innan dess var vi lite så här, säger Hedvig och sätter knytnävarna mot varandra. Vi stångades om vem som ska leda det här.

Enligt målvakten har ”maktkampen” lagt sig och de har en väldigt väl fungerande relation både på och utanför planen. Hedvig Lindahl var också väldigt hyllande till Caroline Seger under gårdagens pressträff.

Samtidigt erkände målvakten att hon själv gärna skulle varit lagkapten i svenska landslaget.

Seger gav sin syn

På presskonferensen inför mötet med England fick Caroline Seger ge sin syn på det som Hedvig Lindahl sagt.

– Att bli lagkapten är något man bli tillfrågad, det är inget man bestämmer själv. Jag har haft förmånen att vara lagkapten sen 2009, om jag inte minns fel, och för mig har det har varit en fantastisk ära och något jag är väldigt stolt över, säger Caroline Seger och fortsätter:

– Att få leda landslag efter landslag och något har jag gjort bra eftersom jag har fortsatt i tio år. Relationen till Hedvig är bra, jag tycker inte att vi har några problem. Och sen hur Hedvig väljer sina ord är väl Hedvig, skulle jag säga.

När Peter Gerhardsson tog över landslaget för två år sedan valde han att ge Caroline Seger förtroendet att vara lagkapten.

Sverige möter England imorgon lördag, matchen startar 17.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE