Oklart antal svenskbiljetter till VM-semifinalen

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Funderar du på att spontant åka ner till Lyon för att se VM-semifinal på onsdag?

Det gör nog andra svenskar med.

– Det är världens tryck, vilket är skitkul, säger Christoffer Lund, svensk biljettansvarig under VM.

Christoffer Lund gissar på att det i slutändan kommer vara ”mellan 800–3000” svenskar på plats när Sverige spelar VM-semifinal mot Nederländerna på onsdag i Lyon.

Allt beror ju dock både på hur många som på kort varsel väljer att ta sig till Lyon (och sannolikt betala minst 5000–6000 kronor per hotellnatt) samt hur många biljetter Sverige får att förmedla.

Och när det kommer till just dessa biljetter så är det ännu oklart enligt den biljettansvarige.

– Vi försöker få loss ett gäng biljetter till våra supportrar som vi kommer köpa och som de sedan kan köpa från oss. Men det är oklart hur många vi får. Verkar vara väldigt tajt med biljetter, säger Christoffer Lund.

”Följe som är brutalt”

Som det ser ut just nu har Sverige sedan tidigare cirka 500 biljetter till matchen som förbokades redan i januari. Alla dessa biljetter är dock redan slutsålda.

– Då är det lite alla möjliga sorters biljetter. Till bland annat supportrar och lagets anhöriga, säger Lund.

De biljetter som han hoppas nu ska öppnas upp inför semifinalen är de som förhandsbokats av nationer som aldrig lyckades ta sig till semifinal.

Hur många exakt det blir är dock svårt att säga. Särskilt också med tanke på att det är just Nederländerna som står för motståndet.

– De har ett följe som är brutalt. Så det gäller att ligga på, säger Lund, som hoppas kunna komma med mer besked kring biljettläget inom snar framtid.

Ekonomisk risk

Han berättar att de biljetter som SvFF väljer att köpa enbart kommer vara så kallade ”kategori 4-biljetter”, d.v.s. klackplatser på kortsidan.

Kommer ni köpa alla biljetter ni får möjlighet att köpa?

– Vi kommer köpa alla biljetter som vi kommer kunna förmedla. Sedan har vi ingen aning hur många exakt vi får. Om det är 2–300 stycken extra så kommer vi nog kunna förmedla alla, men säg om vi får 1500 så är det lite för stor risk.

Men det är ju en arena som tar 59 000? Är inte det lite lite?

– Det är också att folk ska hinna ta sig ner nu. Den ekonomiska risken vi inte vill ta. Vi har inte varit så här långt på länge i ett mästerskap och vet inte risken, säger Lund, som menar att de även kommer hänvisa till Fifas egen försäljning på deras hemsida.

– Jag hoppas att de ska släppa upp det också så det ska finnas biljetter.

PODD:
Så ska Sverige ta sig till VM-final

Lyssna  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.