Premier League

Chelseas protest mot spelarnas val

Förvånas av inkluderingen av Paul Pogba

avPatrik Brenning

Paul Pogba tar plats i säsongens bästa lag när Premier League-spelarna själva får välja.

En uttagning på bekostnad av till exempel Eden Hazard som förvånar Chelsea så mycket att klubben skrivit vad som inte kan tolkas som något annat än en protesttext på sin officiella hemsida.

Tio spelare från titeljagande Manchester City och Liverpool tar plats i årets lag i Premier League. Däremot petas Chelseas Eden Hazard som med sina 29 noteringar (16 mål och 13 assist) gjort flest mål och assist kombinerat i hela ligan.

Istället tar Manchester Uniteds hårt kritiserade mittfältare Paul Pogba en plats.

Foto: Alastair Grant / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Paul Pogba får plats i säsongens bästa lag när spelarna ska välja.

”En oväntad petning”

Uttagningen, som gjorts av Premier League-spelarna själva, förvånar många – däribland Hazards klubb Chelsea. De skriver på torsdagen vad som inte kan tolkas som något annat än en protesttext mot beslutet.

Klubben påpekar att Hazard som enda spelare av de sex nominerade till det individuella priset som säsongens bästa spelare (Sergio Agüero, Raheem Sterling, Bernardo Silva, Sadio Mane och Virgil van Dijk kan också få det) inte tar plats i säsongens lag. De pekar också på belgarens fina statistik och beskriver valet att ställa honom utanför som ”allmänt betraktat som en oväntad petning”.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM