Hammarby–Djurgården – allt inför stockholmsderbyt

Publicerad 2019-04-26

På söndag är det dags för årets första stockholmsderby i allsvenskan.

Här är allt du behöver veta inför matchen.

Följ ämnen
Malmö FF

TV: 30 minuter inför derbyt

Robert Laul, Per Bohman och Frida Fagerlund går på djupet med Hammarby och Djurgården inför derbyt. Se programmet för alla med plus här.


Ordkriget är igång: ”Vi är bättre på allt”

Efter att Djurgården återtog serieledningen i torsdags gick anfallaren Buya Turay ut och höjde temperaturen inför derbyt. ”Vi är bättre på allt” sa han. Läs hela texten här.

Hammarbys svar: ”Bara en massa skitsnack”

Det tog inte lång tid förrän Hammarby hade svarat på Buya Turays utspel. Djurdjic säger: ”Det är uppenbart att det bara är en massa skitsnack från deras sida.” Läs hela artikeln här.


Djurgårdens smäll: Lagkaptenen missar derbyt

Marcus Danielson kolliderade med egna målvakten Tommi Vaiho och missar derbyt. ”Han har fått en hjärnskakning”. Läs hela texten här.


Är Kacaniclic en fiaskovärvning?

I Sportbladets allsvenska podd så går Per Bohman och Robert Laul till botten med de hetaste snackisarna. I veckans avsnitt tittar de närmare på varför Djurgården leder allsvenskan, resonerar kring om "jättarna" Malmö FF och AIK har vaknat samt spekulerar kring tre tränare som gjort misstag i senaste matcherna – eller gjorde de verkligen det?

Dessutom: Är Kacaniklic redan en fiaskovärvning? Lyssna på avsnittet här under!


Lauls hyllning till Djurgården inför derbyt

”Djurgården är kvar som suverän serieledare, en poäng före Malmö FF, och jag kan inte tänka mig något lag som förtjänar att leda allsvenskan mer just nu än Djurgården med tanke på allt de haft mot sig i form av skador, sjukdomar och olyckliga kollisioner.” Läs krönikan – för alla med plus.


Följ matchen direkt – på sportbladet.se

Matchen spelas klockan 15 på söndag och kommer att direktrapporteras av Ibraheem Alsalman på sportbladet.se. Följ matchen här.


Alla fakta om matchen

I Sportbladets målservice hittar du alla fakta inför, under och efter matchen. Följ länken för att se ställningen i realtid.