Allsvenskan i fotboll

Norrköping tappade poäng mot Kalmar

avMalin Wahlberg

Foto: BILDBYRÅN

IFK Norrköping tog ledningen två gånger om.

Men Kalmar kvitterade mot ”Peking” efter en omdiskuterad straff.

– Vi släpper in två oerhört billiga mål, det är svårt att vinna matcher när man släpper in sådana mål, säger Simon Thern.

IFK Norrköping är tippade att vara med i toppen av allsvenskan, men laget har inte fått någon bra start på allsvenskan. ”Peking” tog visserligen ledningen på bortaplan mot Kalmar efter att Jordan Larsson satt 1-0 i början av den andra halvleken. 

Larsson fick bollen i straffområdet, tog ner den på bröstet och lyckades få en fot på bollen som sedan rullade in mellan benen på Lucas Hägg-Johansson. 

Sex minuter senare fick Kalmar en omdiskuterad straff efter att Sead Haksabanovic gått in i en duell med Fidan Aliti. Romario satte straffen och det var kvitterat.

– Det ser ut som att det är lite klumpigt försvarsspel, han springer in i ryggen. Sedan är det lite 50/50 så det kan nog gå åt vilket håll som helst. Det är nog inte helt galet tycker jag, säger Simon Thern till C More.

Thern nätade

Norrköping tog ledningen på nytt efter en tilltrasslad situation i straffområdet i den 78:e minuten. Gudmundur Thorarinssons frispark räddades via stolpen, men returen studsade ut i straffområdet. Jordan Larsson hade öppet mål, men en Kalmarspelare hann emellan. Bollen blev dock kvar i straffområdet och gick till slut till Simon Thern som kunde stöta in 2-1-målet.

– Jordan ska väl slå in den först i öppet mål men snubblar på bollen. Sedan dyker den upp från Rasmus (Elm) tror jag och jag får vara lite måltjuv där och peta in en boll. Det är trevligt, säger Thern.

Men Kalmars svar kom direkt.

Hemmalaget skickade upp en långboll som Aliti som skarvade vidare på volley till Papa Diouf. Anfallaren fick en tå på bollen som seglade över Isak Pettersson i Norrköpingsmålet.

Matchen slutade 2–2 och både Kalmar och Norrköping är fortsatt utan seger så här långt i allsvenskan.

– Det är väl helt okej från vår sidan. Vi får till ett ganska bra spel stundtals och gör två mål på bortaplan, men vi släpper in två oerhört billiga mål, det är svårt att vinna matcher när man släpper in sådana mål, säger Thern.

Poängen blev dock dyrköpt för Norrköping efter att Christoffer Nyman klivit av skadad i den första halvleken. Enligt Norrköpings Tidning rör det sig om en skada i baksida lår.

– Jag vet inte vad som hände med ”Totte”, vi får se i veckan, säger tränaren Jens Gustafsson.

Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM