FC Rosengård

Musovic: ”Tillfälle att sätta ribban”

FC Rosengårds målvakt inför heta seriefinalen

Av: 

Emelie Fredriksson

FOTBOLL

Zecira Musovic har varit med och tagit fyra SM-guld med FC Rosengård.

Men aldrig med ett lag som det i år menar hon.

– Vår trupp är nog den vassaste på de åren jag spelat i föreningen och det är rätt många, säger målvakten inför den tidiga seriefinalen mot Kopparbergs/Göteborg.

Regerande mästaren FC Rosengård kommer att gå en kamp om guldet med utmanaren Kopparbergs/Göteborg.

Så lät snacket på förhand.

Sex omgångar in på säsongen toppar lagen också tabellen (Kopparbergs/Göteborg har en poäng mer) med den identiska och överlägsna målskillnaden 15–2.

En vinst i den tidiga seriefinalen som nu väntar tror FC Rosengårds målvakt Zecira Musovic blir betydelsefull för fortsättningen.

– Jag tror att det blir viktigt. Säsongen är lång och det är precis i uppstarten. Men det är ett tillfälle att sätta ribban. Det är två bra lag som kommer att göra allt för att ta tre poäng.

”Vår startelva och slutelva är lika stark”

Sedan säsongen startade har hennes FC Rosengård spetsat till sin trupp ytterligare med namn som Ali Riley, Katrine Veje och även Fiona Brown som är tillbaka från en allvarlig knäskada.

– Vi har ett jäkligt bra lag. I våra byten kan vi kan ta in spelare som är minst lika bra som de som startar matchen och kollar man på vår bänk så är det spelare som spelat från start i vilket annat lag som helst. Det är en extrem fördel och styrka vi har i laget. Vår startelva och slutelva är lika stark, säger Musovic som spelat i klubben sedan 2013.

Musovic tillsammans med lagkapten Caroline Seger.

Hur tror du att det känns för motståndarna?

– Jag kan bara utgå från egna erfarenheter. När man mött topplag som Lyon och Wolfsburg och man sneglar åt bänkhållet och ser att de håller på byta in världsspelare ... Jag kan väl säga att det är absolut ingen fördel för våra motståndare.

”6–0 inte jättekul för mig som målvakt”

Efter en förkrossande 6–0-vinst mot Kif Örebro senast väntar en betydligt tuffare utmaning för FC Rosengård mot serieledaren Kopparbergs/Göteborg som är obesegrat hittills.

– Matcher som man vinner med 6–0 är inget som är jättekul för mig som målvakt. Det blev lite av en åskådarmatch för min del där jag fick se fantastisk anfallsfotboll.

– Det är sådana här matcher man tränar för och vill spela så ofta som möjligt. Det är såklart jätteinspirerande. Det är de här matcherna som testar en på riktigt.

Vem vinner?

– Jag tror på en jämn match mellan två bra lag. Jag hoppas självklart att vi som står som vinnare. Men det är inget som är självklart eller som vi räknar med. Det är 90 starka minuter som kommer att krävas för att få med sig ett bra resultat.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Thorén: Förlorade sin ryggrad – men inte sin själ

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

FC Rosengård

Zecira Musovic

Fotboll

OBOS Damallsvenskan i fotboll