Frankfurt klarade kryss mot Chelsea

avJohan Flinck

Foto: AP/TT

Chelsea i en semifinal i Europa League?

Det spelade ingen roll.

Eintracht Frankfurt förlängde sin hemmasvit i Europa till tolv matcher utan förlust.

Bundesliga-fyran mot Premier League-fyran i en semifinal i Europa League.

Då slutade matchen mellan Eintracht Frankfurt och Chelsea 1–1 i ett underhållande första möte på gamla Waldstadion.

Frankfurt tog ledningen med 1–0 i den 23:e minuten när Luka Jovic skickligt nickstyrde in serbiske landsmannen Filip Kostics låga vänsterinlägg.

Chelsea dominerade länge

Efter de inledande 30 minuterna tog Chelsea över allt mer och sista tio minuterna av första halvlek kan närmast jämföras med en anstormning mot Kevin Trapp i tyskarnas mål.

I den 45:e minuten kom så kvitteringen när Pedro, efter en hörna, fick ett skottläge och drog in bollen med vänsterfoten från 14 meter i den bortre burgaveln.

Chelsea fortsatte dominera i andra halvlek med Roben Loftus-Cheek som referenspunkt framåt. Engelsmannen hade flera skott men antingen stod Trapp stod i vägen eller så sköt han över.

Tränaren Maurizio Sarri hade valt att bänka sin storstjärna Eden Hazard från start och bytte in honom efter en timme. Men det hade ingen effekt i målprotokollet.

Trapp hjälte

Länge var det Trapp som räddade ett helt okej 1–1-läge för Frankfurt inför returen i London på torsdag.

Först tippade han med något finger David Luiz fina frispark i ribban efter en timmes spel och en dryg kvart senare stod han perfekt när brassen fick ett mycket fint nickläge på ännu en frispark.

Men Frankfurt kom tillbaka sista tio minuterna, satte in en hög press och bäst läge hade kaptenen David Abraham på nick på hörna men han lyckades missa målet från nära håll.

– Vi har med oss ett bortamål, vilket är viktigt, men det är bara steg ett. Allting avgörs på torsdag. De är ett farligt lag. Uppdraget inleddes i september, nu ska vi avsluta det och ta våra fans till Baku, säger Chelseas Cesar Azpilicueta till BT Sport.

Finalen spelas i Azerbajdzjans huvudstad den 29 maj.

I den andra semifinalen har Arsenal med 3–1 mot Valencia inför returen.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM