Kritiken mot Sverige: Backar hem

Spaniens Rodri säger att Sverige ”backade hem” på Friends Arena.

Sebastian Larsson håller inte med.

– De är väl inte belåtna med kryss mot Norge och Sverige, det kanske är därför han säger så.

Marcus Berg gav Sverige ledningen i den 50:e minuten mot Spanien

Sedan backade svenskarna hem på Friends Arena. Det hävdar åtminstone Spaniens mittfältsankare Rodri efter matchen som slutade 1–1.

Sebastian Larsson känner inte igen sig i analysen.

– De är väl inte belåtna med kryss mot Norge och Sverige, det kanske är därför han säger så, svarar AIK-mittfältaren.

”Klart att du inte trycker på”

Emil Forsberg tycker inte att Rodri borde vara förvånad över Sveriges taktiska insats.

– De flesta lagen i världen skulle väl göra det mot ett lag som Spanien. Tar du ledningen med 1–0 är det väl klart att du inte trycker på för 2–0 mot Spanien, säger han och fortsätter:

– Men vi försökte hålla i bollen och skapa egna grejer. Jag tycker att vi gjorde det bra.

Krysset betyder att Sverige fortfarande har allt i egna händer i jakten på EM 2020. I november väntar ett ödesmöte med grupptrean Rumänien som är ett poäng bakom Sverige.

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ matcherna live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Hur upplevde du matchen? Skriv din åsikt här.

Skriv inlägg

 • Så här efterhand är 1-1 rättvist. Men obstruktionen på Gustav Svensson ser ju lite misstänkt ut. Kunde nog lika gärna varit frispark till di Gule.

  Mats Königsson

 • Visst Kristoffer Olsson är gärna våran "Messi" . Det var han redan i U21 landslaget . han är en frisk fläkt i A-landslaget & kommer bara bli bättre . Att Sverige kan spela bra mot de stora lagen det vet vi .Nu ska vi bara hålla undan för Rumänien & Norge . Norrmännen har sin Joshua King , vi som sett honom i Bournemont i Premier League vet att han är bra . Och att Lagerbäck kan coatcha det vit vi också ...

  Niclas Finnander

 • Hur kan man ta med en gammal slutkörd spelare som nu spelar i ett bottenlag i Allsvenskan. Ta bort Granqvist ur landslaget. Han orsakade att Sverige bara fick oavgjort. Spela bollen till hörna i sista minuterna Ingen spansk spelare var i närheten. Han kunde spelat bollen till inkast eller slå bollen uppåt planen Mycket dåligt och inte på landslagnivå

  Mikael

 • Det var enormt tråkigt att vi släppte in ett mål på slutet. Spanien behövde ju verkligen inte det målet med Malta kvar på hemmaplan. Hela detta EM-kval har ju handlat om att slippa ha någon press inför Rumänien borta. Med"lex Västtyskland" från 1985 vet vi ju också att Spanien inte går att lita på i sista omgången hemma mot Rumänien. Det var tråkigt med målet i slutet, men Sverige gjorde en bra kämpainsats i matchen.

  Not yet

 • Om man anser att Berg skulle varit bänkad i gårdagens match så har man mycket begränsade fotbollskunskaper. Det finns tydliga skäl varför Janne fortsätter med Berg på topp. Utan Berg finns (idag) ingen som skapar ytor åt andra och täcker av motståndarnas ytor vid uppspel. Sebastian Andersson är en tänkbar ersättare framöver dock. Isak och Quaison är det inte.

  Benny
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.