Kujovics besvikelse: ”Ville spela, inte sitta på bänken”

avMalin Wahlberg

Emir Kujovic fick inte chansen från start i derbyt mot Hammarby. 

Efteråt förlusten var han besviken. 

– Jag ville spela, inte sitta på bänken, säger han.

Djurgården åkte på två tunga smällar på tre minuter när Hammarby gjorde både 1–0 och 2–0 i den andra halvleken. Men när bortalaget fick Jeppe Andersen utvisad tog serieledarna över matchbilden.

Emir Kujovic byttes in och Djurgården lyfte in boll efter boll i straffområdet. Utdelningen kom i den 74:e minuten när Mohamed Buya Turay tryckte in reduceringen.

”Är jättebesviken”

Djurgården skickade sedan boll efter boll upp mot Kujovic i straffområdet, men trots att inhopparen fick ett jätteläge i slutsekunden blev det aldrig någon kvittering.

– Det var så matchbilden blev så det var väl naturligt att det blev så. Det var synd. Hade matchen pågått längre eller vi hade spelat så från start så hade det kanske sett annorlunda ut, men jag vet inte, säger anfallaren som inte var nöjd med att få starka på bänken.

– Jag är jättebesviken, för min egen del också. Jag ville spela, inte sitta på bänken.

I diskussion med fansen

Efter förlusten gick Kujovic fram till hemmasupportrarna på kortsidan och stämningen såg ut att vara uppretad. 

– De kallade på mig så jag ville se vad de ville säga. De var besvikna precis som vi. Det var mycket frustration och vi bytte några ord. Vi förlorade så det är klart att det är irriterat, säger Kujovic. 

Djurgården har nu tappat initiativet i allsvenskan till Malmö FF som efter segern mot IFK Göteborg leder serien på målskillnad.

– Det är tre matcher kvar. Vi får göra vårt. Sedan får vi se vad Malmö och de andra gör, säger Kujovic.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM