”Aubameyang kritiseras efter kommentar om Arteta”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Pierre-Emerick Aubameyangs tränarkommentar väckte ilska och Manchester City riskerar att tappa nyckelspelare.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

HELGENS SNACKIS

Få kan väl ha missat Uefas beslut att stänga av Manchester City från Champions League i två år, vilket riskerar att leda till både spelar- och tränarflykt.

Oavsett hur det går med överklagan till CAS är det oklart om Pep Guardiola och nyckelspelare stannar. Raheem Sterlings agent säger enligt Daily Mail att spelaren ”är helt fokuserad på City... just nu”. The Times menar å sin sida att Guardiola blir kvar kontraktet ut, alltså ytterligare ett år. Oklart, var ordet.

Pep Guardiolas City stängs av från Champions League i två år.
Foto: Dave Thompson / TT NYHETSBYRÅN
Pep Guardiolas City stängs av från Champions League i två år.

HELGENS MEST IRRITERADE

Graeme Souness, numera tv-expert i Sky, köper inte Arsenal-spelarnas förklaring till varför det plötsligt ser ljusare ut för klubben. Pierre-Emerick Aubameyang, som inledde målskyttet i 4–0-segern mot Newcastle, fick frågan vad som är skillnaden nu jämfört med när Unai Emery ledde laget. ”Vi har en tydlig spelidé nu”, svarade anfallaren vilket fick Souness att gå i taket.

”Vad har förståelse för en manager att göra med någonting?”, undrade tv-experten. ”Jag gillar inte när spelare pratar på det sättet, särskilt inte spelare som är 31 år. När man når en viss ålder vet man vad som måste göras för att hålla sig på en viss nivå. Jag är trött på att höra ’taktik’, taktik’, ’taktik’.”

Vad Graeme Souness än må tycka är det i alla fall tydligt att majoriteten av Arsenal-spelarna trivs bättre under Mikel Arteta.

HELGENS TÄNDVÄTSKA

Southampton gjorde möjligen ett stort misstag när de häcklade Burnley i sitt matchprogram. Förutom att motståndaren beskrevs som ett långbollslag fick även Charlie Taylor en känga. Något som faktiskt fungerade som tändvätska, avslöjade Sean Dyche på presskonferensen efteråt. ”De (spelarna) läste det”, bekräftade tränaren och tillade att han ”älskar sådant där”. Burnley vann också matchen med 2–1.

HELGENS SILLY

Chelsea scannar fortsatt av Europa för att komma fram till vem de ska lägga beslag på härnäst. Matias Vecino kan bli nästa spelare som ansluter i sommar. Londonklubben sägs vara öppna för att betala de 280 miljoner kronor som Inter kräver för 28-åringen.

HELGENS STATISTIK

Den sena segern mot Aston Villa innebär att Tottenham har tagit 26 poäng under José Mourinho. Under samma period har endast Liverpool skrapat ihop fler (45).

HELGENS CHAMPIONSHIP

Svenskbekantingen Pep Clotet var fullständigt vansinnig efter att hans Birmingham nekats två straffar mot Brentford. 1–1-resultatet gör att Pontus Janssons gäng håller sig på en fortsatt fjärdeplats i tabellen. Eftersom Nottingham Forest kryssade mot West Bromwich samt att Leeds vann sitt möte innebär det att Championship är precis så som vi förväntar oss att den är framåt vårkanten: ett getingbo.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.