Daragh, 10, ber Klopp sluta vinna

Skrev ett brev till Liverpooltränaren – som svarat

Liverpool är obesegrat och överlägset i Premier League.

Så vill inte tioåriga Daragh Curley ha det.

Han har skrivit ett personligt brev till tränare Jürgen Klopp där han vädjar om att laget ska förlora.

”Hoppas jag har övertygat dig om att inte vinna ligan”, skriver han.

Bara Liverpool och lagets supportrar vill att klubben – som leder Premier League med 22 poäng – i vår tar sin första ligatitel på 30 år. En som verkligen inte vill att Liverpools väntan ska vara över är en tioåring som har antagonisten som favoritlag – Manchester United-supportern Daragh Curley.

I den digitaliserade tid vi lever i sticker Daraghs strategi ut, han skickade ett fysiskt brev till LFC:s adress ämnat för klubbens tränare Jürgen Klopp.

”Liverpool vinner för många matcher, om ni vinner nio till har ni den bästa obesegrade sviten hittills i engelsk fotboll. Det är väldigt tråkigt för mig som är United-supporter, skriver Daragh Curley och fortsätter.

”Så nästa gång Liverpool spelar – se till att de förlorar. Låt motståndarlaget göra mål. Hoppas jag har övertygat dig om att inte vinna ligan och aldrig mer vinna någon match igen”.

Daragh Curley läser upp sitt brev till Jürgen Klopp.
Daragh Curley läser upp sitt brev till Jürgen Klopp.

Klopp har svarat

Tioåriga Curley ställer höga krav på Jürgen Klopp – och Liverpooltränaren har svarat, naturligtvis i samma format som Daragh Curley använde sig av.

”Dessvärre kan vi inte förlora med vilja, det är miljoner människor runt om i världen som vill att vi ska vinna. Något som är bra för dig är att vi har förlorat matcher tidigare, och kommer att förlora matcher i framtiden. När du är ung tror du kanske att allt kommer förbli som det är just nu, men som en 52-åring kan jag intyga dig att det definitivt inte är på det sättet, skriver Klopp.

”Manchester United ska vara glada att ha dig som supporter. Jag hoppas, om vi lyckas vinna tillräckligt många matcher och får lyfta bucklan, att du inte blir besviken. För trots att våra klubbar är stora rivaler har vi stor respekt för varandra”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.