Griezmann: ”England? Jag har många tvivel”

Foto: CURTO DE LA TORRE, AFP
FOTBOLL

Uttalandet som talar emot en flytt till Man United

Antoine Griezmann har ryktats intensivt till Manchester United.

Själv ställer sig den franske stjärnan tveksam till en flytt till de brittiska öarna.

– Jag har många tvivel runt en flytt till England, säger 25-åringen till RMC Sport.

Det har allt mer framstått som en tidsfråga innan Antoine Griezmann byter Vicente Calderón mot Old Trafford som ny hemmaarena.

Manchester United har tidigare uppgivits förbereda ett bud på knappt en miljard kronor till sommaren – pengar som Atlético Madrid skulle vara i stort behov av för att kunna finansiera en framtida flytt till arenan Wanda Metropolitano nästa säsong.

Men i en intervju med franska RMC Sport kommer Griezmann med uttalanden som starkt talar emot en flytt till Manchester United.

– När jag var i Real Sociedad kände jag mig tvungen att lämna. För tillfället har jag inte det behovet. Men vi får se hur säsongen slutar. Om det slutar illa så får jag kanske ställa mig den frågan. Men just nu är det inte relevant, säger anfallaren.

”Vart skulle jag kunna gå?”

Över huvud taget verkar det inte vara många andra platser Griezmann kan tänka sig att spela på.

– Jag frågar mig själv vart jag skulle kunna gå. I Spanien finns Barcelona och Real Madrid. Barcelona har ”de tre” uppe i topp (Lionel Messi, Neymar och Luis Suarez). Och Real Madrid vore omöjligt på grund av vilket lag jag spelar i nu.

Övriga europeiska länder då? Nja, inte heller där verkar det finns några lockande alternativ.

”Regn och dåligt väder i England...”

– Den tyska ligan attraherar inte mig särskilt mycket. Frankrike? Nej, inte just nu. Och med England har jag många tvivel när det kommer till privatlivet. Och allt annat med regn och dåligt väder... Jag behöver behöver känna mig glad när jag inte spelar.

Rent fotbollsmässigt finns det dock ljusglimtar med Premier League, medger Griezmann.

– Jag gillar intensiteten i England och, ja, jag tittar på den engelska ligan. Domarna låter dem spela, arenorna är alltid fulla. Men om jag måste välja är det det spanska mästerskapet som gäller eftersom det motsvarar mitt spel.

ARTIKELN HANDLAR OM