Guidetti ut med knäskada

FOTBOLL

Under måndagen samlas landslaget för VM-kvalmatcher.

Då kommer oroande bilder från Spanien.

John Guidetti tvingades lämna planen med knäsmärtor efter bara tolv minuter i mötet med Deportivo La Coruna.

– Vi vill ha ett besked under kvällen, säger landslagets presschef Niklas Bodell.

På måndagen samlas fotbollslandslaget för årets första VM-kvalmatch, Vitryssland hemma på lördag, samt en vänskapslandskamp mot Portugal nästa tisdag.

Nu verkar förbundskapten Janne Andersson riskera ett bakslag.

John Guidetti fick nämligen halta av planen i ligamatchen med sitt Celta Vigo borta mot Deportivo La Coruna redan efter tolv minuter sedan han tacklats/hakats upp bakifrån i straffområdet. Av bilderna att döma handlar det om en knäskada.

Vann ändå

Celta Vigo vann ändå med 1–0 sedan målkungen Iago Aspas, som ligger fyra i La Ligas skytteliga bakom superstjärnorna Messi, Suárez och Ronaldo, blivit segerskytt med sin fullträff efter 75 minuter.

Guidett var en av fyra anfallare i den trupp som Andersson tog ut i onsdags.

Det har inte kommit några rapporter ännu om vad det handlar om för skada på Guidetti och det återstår förstås att se hur allvarlig den är.

Två alternativ som ersättare

– Det är klart att vi vill ha ett besked under kvällen hur det är med honom. Har vi något att berätta i så fall så går vi ut med det då, säger landslagets presschef Niklas Bodell och fortsätter:

– Men det är inte alls säkert att vi har något att berätta förrän vid samlingen i morgon.

Skulle Guidetti tvingas lämna återbud lutar det åt att antingen Isaac Kiese Thelin, Anderlecht eller Samuel Armenteros, ersätter La Liga-proffset.