Frälste Helsingborg inför storpublik

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N
FOTBOLL

Mållöst med tio minuter kvar av superettan-premiären.

Då tryckte Jesper Lange in 1–0 till Helsingborg inför välfyllda läktare på Olympia och säkrade segern.

– En vinst i min smak, säger HIF-tränaren Per-Ola Ljung till TV4 Sport.

Helsingborgs IF degraderades till superettan under uppmärksammade former i höstas.

Uttåget ur allsvenskan blev en mardröm inte bara sportsligt, då fixstjärnan Jordan Larsson (som har lämnat truppen) blev utsatt för en huliganattack på Olympia direkt efter slutsignalen i kvalet mot Halmstad.

Nu ska HIF klättra tillbaka.

Publikmatch

På lördagen sparkade helsingborgarna i gång säsongen hemma mot Trelleborgs FF på ett nyombyggt – och välfyllt (12 766 åskådare) – Olympia, där HIF-supportrarna gjorde sitt för att lyfta laget. "Snart tillbaka till allsvenskan" ekade sången på läktarna.

Men det var ingen publikfriare till Skånederby.

Först i 80:e – efter att Helsingborg växlat upp i andra – kunde Jesper Lange trycka in matchavgörande 1–0 till hemmalaget. Dansken ryckte fram en bit utanför straffområdet och placerade in bollen i Marko Johanssons bortre hörn.

”Premiärnerver”

– Väldigt skönt, säger HIF-tränaren Per-Ola Ljung i TV4 Sport.

– En vinst i min smak på det sättet att vi malde på och malde ner dem, i alla fall i andra. Vi fortsatte hela tiden att trycka och leta målchanser. Men vårt presspel var inte alls lika bra som det har varit de senaste veckorna.

▪▪▪

Samtidigt fick Dalkurd nöja sig med 0–0 hemma mot Brommapojkarna. Borlänge-laget, fyra i superettan i fjol, inledde piggt, men BP tog över mer och mer och vaskade fram de hetaste chanserna i första. Dalkurd studsade tillbaka i andra och tryckte på hårt i slutet, men utan utdelning.

ARTIKELN HANDLAR OM