Källström om tuffa spelet: ”Bra, inga barnfasoner”

Foto: Bildbyrån
Kim Källström.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Högst betyg av Sportbladet och hyllad av krönikören Stefan Alfelt.

Kim Källström, 34, visade varför han anses vara årets värvning av Djurgården.

– Det kändes bra hela matchen, säger han efter 0–0 mot Häcken.

Både Djurgården och stjärnvärvningarna har blivit ifrågasatta efter 0–2-förlusten i premiären mot Sirius.

0–0 borta mot Häcken var ett litet steg framåt för blåränderna menade lagkaptenen Kim Källström om mötet med hans första allsvenska klubb.

– Jag tycker vi spelar helt okej, det är en tuff bortamatch. Jag tycker vi är närmast segern.

Engvall viktig

– Vi bygger vidare och det blir bättre ju mer tid vi får tillsammans. Jag hoppas det inte är allt för allvarligt för Gustav (Engvall) för han är en viktig del i vårt lagbygge.

Vad är det som saknas i sista tredjedelen?

– Vi har ett friläge efter fem minuter men får inte träff på bollen. Jag tror ingen har svaret, för det finns inget. Vi har bollar som studsar hit och dit. Det är små marginaler.

I Sportbladets betygsättning får Källström högst betyg av alla spelarna på planen för sitt sätt att fördela spelet med högkvalitativa passningar.

Krönikören Stefan Alfelt skriver om Källström: ”Djupledspassen smektes iväg med känsla och enorm precision så gott som varenda gång han fick bollen.”

Bra position

– Det kändes bra hela matchen. Jag hittade en bra position och det funkade bra för oss på mitten. Jag hittade många bra passningar i farliga lägen, recenserar Källström sig själv.

Du blev inte sugen på att kliva högre upp och vara med och avsluta anfallen?

– Nej, jag tycker jag har min roll där. Vi har andra skickliga spelare som har det som sina spetskvaliteter. Jag passar bra att ligga där jag gör och peta iväg lite bollar. 

Ni spelade med en forward jämfört med två i första matchen. Hur var det?

– Vi fick lite mer kontroll på mitten i och med att vi fick en spelare till där. Men det är svårt att jämföra och prata taktik på det sättet. När man får två mål mot sig på en minut som i premiären så slår det undan benen på de flesta. Ibland behöver man inte analysera det så mycket mer. 

Var det tufft på planen?

– Jag tycker det var väldigt bra stämning. Vi smällde på varandra och sedan gav alla varandra näven. Domaren gjorde inte allt rätt, men han höll en bra nivå. Det var en bra atmosfär. En eloge till domaren. Det var ingen lätt match.

– Det gnabbades en del, men det fortsatte inte hela tiden. När det fortsätter efteråt så är det barnfasoner. Vi smällde på och sedan var det bra.

– Det blev en hel del avbrott så vi hade lite tid att snacka om livet också, säger Källström med ett brett leende.

Tillbaka på Hisingen

Han fick sitt genombrott i Häcken i slutet av 1990-talet och var med att föra laget till allsvenskan innan han flyttade till Djurgården och sedan vidare ut i det internationella proffslivet.

Hur var det att vara tillbaka på Hisingen?

– Allt är så nytt här och jag är inte så nostalgisk av mig som människa. Det var kul att känna igen många ansikten. 

– Häcken har många bra spelare, en duktig forward (Crespo Kamara) som skapar mycket problem. Det känns som det kan hända något farligt varje gång Paulinho får bollen. Farnerud är duktig. Det är tufft att de fick så många skador, säger Källström.

ARTIKELN HANDLAR OM