Efter utvisningen – Halmstad hämtade upp

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
FOTBOLL

JÖNKÖPING. 0-2-underläge, en man utvisad och inte ett skott mot mål på hela matchen.
Men Halmstad vägrade ge upp.
– Vi har lärt oss att kämpa för varandra, säger Sead Haksabanovic, 17.

En defensiv kämpaseger mot Östersund i premiären. Och nu en imponerade comeback borta mot Jönköping Södra. Halmstad har fått en drömöppning på den allsvenska säsongen.

– Vi är ett lag, det spelar ingen roll vad det står i matchen, vi har sagt att vi alltid ska jobba för varandra, säger Sead Haksabanovic.

”Får ett jättelyft”

Det mantrat fick sig en rejäl utmaning på Stadsparksvallen. Efter 51 minuter gjorde Tom Siwe 2-0 för Jönköping. Fram till dess hade bortalaget inte skapat en enda målchans på hela matchen, och hade dessutom fått anfallaren Kosuke Kinoshita utvisad efter en halvtimmes spel.

– Då förstod jag att det skulle bli tufft. Men som sagt, vi känner att vi tror på varandra. Och när jag reducerar direkt efter deras mål så får vi ett jättelyft. Då känner vi att det är möjligt, vi kan göra det.

Första avslutet mot mål

Jönköping hade alla chanser att avgöra, Tommy Thelin missade bland annat en straff i första. Haksabanovic reducering var bortalagets första avslut mot mål.

– Var det så? Det tänkte jag inte på. Men Jönköping blev stressade efter målet, det kändes som att vi kunde gjort ännu fler än vad vi gjorde, säger Alexander Ruud Tveter.

Han sköt in 2-2 med kvarten kvar, var sen nära att göra 3-2 strax därpå, innan Sead Haksabanovic avslutade chansparaden med att skjuta i stolpen.

– Vi ska ju vara nöjda med en poäng sett till hur matchen var, men vi var inte nöjda då. Vi körde på, och är ju väldigt nära att göra 3-2 också. En sån här vändning är väldigt bra för moralen, vi måste ta med oss de poäng vi kan, säger Ruud Tveter.

ARTIKELN HANDLAR OM