City slog krisande Sunderland

Foto: Alex Livesey / Getty Images Europe
FOTBOLL

Ett Manchester City i form slog i dag ett krisande Sunderland med 2–0.

Det var Citys fjärde raka vinst – och jumbon Sunderlands tredje raka förlust.

– Det var viktigt att vi gjorde mål först, hade de tagit ledningen och fått med sig publiken skulle det ha blivit svårt för oss, säger Citys tränare Pep Guardiola till BBC.

Det var inte den mest spännande matchen när Sebastian Larssons Sunderland tog sig an Manchester City på Stadium of Light.

Även fast hemmalaget startade starkt och hade flera chanser letade sig City in i matchen närmare halvtid. När det första målet sedan kom med bara tre minuter kvar av den första halvleken genom Sergio Aguero var det inte mycket snack om saken längre.

– Det var viktigt att gå till halvtid med en ledning, säger tränare Pep Guardiola till BBC.

City var vassare, starkare och kontrollerade resten av matchen.

Leroy Sané satte in Citys andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet efter knappt en timmes spel.

Sunderland jagade och försökte, men det närmaste de kom var ett bortdömt offsidemål när Jermain Defoe nickade in bollen.

– Vi är väldigt nöjda med den här vinsten, vi spelade bra. Vi förväntade oss att Sunderland skulle spela aggressivt men vi fick det viktiga första målet, säger Guardiola.

Toppstriden

Manchester City jobbar för att hänga på i Premier Leagues toppstrid.

Efter dagens vinst är de nu åtta poäng bakom ledande Chelsea, men bara ett poäng bakom tvåan Tottenham som har spelat en match mer.

För Sunderlands del är det hela sex poäng upp över bottenstrecket där Crystal Palace befinner sig.

– Spelarna gjorde allt de kunde, men vi är laget som jagar lagen ovanför. Vi måste vinna matcher för att nå dem, säger lagets tränare David Moyes till BBC.

ARTIKELN HANDLAR OM